Buna ziua,
dupa trecerea la noile cote de TVA de la 01 august, nu se inchide corect contul 378.
Adica, gestiunea este global valorica, am modificat conform tutorialului video de la Saga, dar la inchidere de luna imi calculeaza K la 371.19, Adaos comercial descarcat (378.19) si imi duce o suma pe 378.19. Programul tine cont de rulajul din lunile anterioare.
Cum ati rezolvat problema?
inchidere conturi de gestiune
-
tobosv790
Re: inchidere conturi de gestiune
Manual. Prin "articole contabile"...
Manual cum? Ati calculat K doar pentru 371.21 si ati inregistrat in articole contabile?
La calculul k, la sold initial 371.21 ati luat valoarea 0 sau valoarea lui 371.19 la inceputul anului?
- balazse246
Creezi noile gestiuni pentru noile cote cu analiticele necesare.
Dupa ce ai facut acest lucru, printr-un aviz pe un furnizor fictiv (cont analitic: 482) descarci o data gestiunile vechi, dupa care incarci gestiunile noi.
Dupa ce ai facut acest lucru, printr-un aviz pe un furnizor fictiv (cont analitic: 482) descarci o data gestiunile vechi, dupa care incarci gestiunile noi.
-
tobosv790
k il calculeaza programul. De ce te complici? Dupa inchiderea de gestiune mergi la "articole contabile" si aduni manual pe rulaje sumele respective. In 378.XX sau 4428.XX. La unul cu "plus" la celalalt cu "minus". Algebric. Pana iti dispar din balanta. Nu umbli la 607.XX si in felul asta nu influentezi fiscalitatea.