Cheltuieli protocol nedeductibile la calcul impozit profit 2025
Cheltuieli protocol nedeductibile la calcul impozit profit 2025
Buna ziua, am achizitionat in decembrie 2025 produse protocol pa baza de bon de casa (trei bonuri in valoare totala de 1120 lei ) de la o firma care dupa ce am verificat pe site anaf am vazut ca are codul tva anulat , nu am dedus tva ul si am considerat valoarea total a bonurilor nedeductibila fiscal . La calcului impozitului pe profit pe 2025 am trecut valoarea pe coloana suma nedeductibila . Dupa ce dau validare programul sterge suma din coloana suma nedeductibila si imi arata impozit profit de inregistrat -175 lei . Mentionez ca suma totala de 1120 lei este deductibila la cheltuieli de protocol ca plafon dar eu am considerat-o nedeductibila avand in vedere codul de tva anulat al firmei respective . Daca puteti va rog sa imi spuneti cum sa procedez in acest caz . va multumesc
Re: Cheltuieli protocol nedeductibile la calcul impozit profit 2025
Faptul că este anulat codul de TVA nu face și cheltuiala complet nedeductibilă fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
stoicescum849
Buna ziua, la calculul impozitului pe profit imi cumuleaza cheltuielile de protocol cu cheltuielile cu reclama si publicitate si imi inregistreaza pe coloana de nedeductibile la cheltuielile de protocol o suma mai mare decat am inregistrata in rulajul contului, rezultand la final suma deductibila cu minus. Multumesc!
Vedeti aici: https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?t=55741
-
stoicescum849