Diurna externa - China

piersicanud

Diurna externa - China

#1 Mesaj de piersicanud »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o clarificare, este prima inregistrare pe care o fac pentru diurna si nu stiu daca am procedat bine.
Pentru un angajat care a calatorit in interes de serviciu in China in luna aprilie, timp de 7.5 zile am acordat diurna externa dupa cum urmeaza:
- diurna externa pentru deplasare in China - 38 USD/zi, deci plafonul de baza pentru companii private 2.5 x 38 USD = 95 USD/zi
- timp calculat de la plecare pana la sosire: 171 ore - 7.5 zile
- total diurna pentru cele 7.5 zile: 7.5 x 95 = 712.5 USD

Am verificat daca se incadreaza in al doilea plafon (salariatul are salariul brut 6850 lei):
6850*3=20550 lei
20550 lei/ 20 zile lucratoare aprilie = 1027.5 lei/zi
1027.5 * 7.5 zile = 7706.25 lei plafon maxim neimpozabil
=> diurna acordata a fost de 3080 lei (contravaloarea a 712.5 USD), sub cel de-al doilea plafon. deci angajatul primeste integral suma acordata.

Este corect calculul?

In Saga am observat ca se preia diurna la generarea D112, se incadreaza la 8.4.3.Indemnizații de delegare neimpozabile, cf.art.76 alin.(4) lit.h) din CF (E3_62) si se adauga la venitul total lunar.

Va rog sa ma corectati daca am gresit, nu sunt sigura daca am urmat procedura bine.
Multumesc anticipat!

piersicanud

Re: Diurna externa - China

#2 Mesaj de piersicanud »

Buna ziua,
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat, este bine calculul de mai sus facut pentru diurna? Multumesc frumos!

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

e bine dar..
Numărul de zile (Regula celor 24 de ore): Diurna se acordă per perioadă de 24 de ore. Pentru restul de ore, dacă depășește 12 ore, se consideră încă o zi completă. Dumneavoastră ați împărțit exact 171 ore la 24 și v-au dat 7,12 zile, pe care le-ați rotunjit la 7.5 zile. Fiscal, nu există fracțiuni de jumătăți de zi (0.5). puneți 7 zile.
În contabilitate nu puteți folosi un curs estimativ. Suma în lei se calculează obligatoriu folosind cursul BNR din ziua anterioară plecării în deplasare (cursul valabil pentru ziua plecării).
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

piersicanud

#4 Mesaj de piersicanud »

Multumesc pentru raspuns!
Cele 7.5 zile le-a preluat Saga automat in momentul in care am completat eu data si ora pentru plecare / sosire. Sa revin si sa modific eu manual la 7 zile?

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

da, pt ca nu se da fractionat.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

piersicanud

#6 Mesaj de piersicanud »

Multumesc frumos pentru raspuns!

Scrie răspuns