reglare sume jurnal de cumparari

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
petrescum244

reglare sume jurnal de cumparari

#1 Mesaj de petrescum244 »

Buna seara!
Daca ma poate ajuta cineva pe mine cu un sfat!
In jurnalul de cumparari imi apare pe coloana neexigibil o fact.din 2019-( Romstal) care de fapt in situatia furnizori este 0 si la poz.unde are intrarea este tot 0.
Nu mi pot da seama ce i am facut atunci, si-mi este teama sa ma pozitionez pe ea si sa-i sterg platile, sa i le introduc din nou, ca e din ....2019.
Ca sa pot intra pe ea ar tb.devalidate toate lunile pana in 2019, si chiar nu m as risca!
Am mai incercat sa o regularizez nu am reusit, si tot am amanat ,suma nu este insemnata dar as vrea sa nu mai apara (53,61 lei baza si 10,18 lei tva).
Cum pot sa o regularizez sa nu mai apara in jurnalul de cumparari pe neexigibil.
A mai patit cineva asa ceva ? Cei care aveti mai multa experienta in program, aveti vreo idee????
Va multumesc frumos!!!

balazse246

Re: reglare sume jurnal de cumparari

#2 Mesaj de balazse246 »

Ca si prim pas, fa o salvare de baza de date. Genereaza o balanta la 31.12.2019, cu analitic la "4428".
Dupa care mergi in meniul in care s-a efectuat plata (de exemplu jurnal de banca), si verifica ca la plata in cauza este completat coloana "TVA I/P".
Daca este completat, atunci vezi daca plata s-a asociat cu factura daca apesi pe detalii.
Daca suma in coloana mentionata apare, iar asocierea cu factura din varii motive nu apare efectuat, atunci apesi pe modific si asociezi acum.
Genereaza inca o balanta la 31.12.2019 si sa il verifici cu cel generat initial la conturile 4428.
Sa ne zici si noua ce ai reusit.

Scrie răspuns