Nelamurire

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
vlada719

Nelamurire

#1 Mesaj de vlada719 »

Buna ziua.
Incepand cu data de 01.04.2026 am inceput sa tinem contabilitatea cantitativ-valoric. Speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea:avem o pensiune cu restaurant si pana acum operam la facturi sau Raport Z asa:

Nedefinit MASA SERVITA 1 150 lei cont 7015.7
Nedefinit MASA SERVITA M1-11 1 34 LEI cont 707.1.11
Acum in clipa in care emitem factura pentru ca nu poate astepta clientul pana ajunge bonul sa-l preluam (sau datorita faptului ca pe factura vor mai putine detalii,acestea aflandu-se deja pe bon) mergem pe aceeasi varianta ca inainte iar apoi(stiu ca o sa spuneti ca muncesc de doua ori) facem un Aviz cu aceleasi date ale clientului dar care apare asa:

PF-BUC CIORBA VITA 5X20 100 LEI cont 7015.1
PF-BUC SARMALE 1X50 50 LEI cont 7015.1
Nedefinit MASA SERVITA -1 -150 LEI cont 7015.7
Nedefinit MASA SERVITA M1-11 -2X17 -34 LEI cont 707.11
Toate bune si frumoase pana aici. Eu lucrez pe varianta Desktop ca si server iar colega mea lucreaza pe varianta web. Pana acum cand opera un aviz se deschidea pe nedefinit si putea selecta MASA SERVITA,etc punea contul corect cum fusese ,,obisnuit" dar de azi nu a mai vrut. Am intrat si eu pe Saga web si la fel face si la mine.Nu am facut nicio modificare,am dat un restart la ambele calculatoare dar la fel face si nu intelegem ce s-a putut intampla. Pe varianta Desktop lucrez ca si pana acum si pastreaza legatuta dintre articol si contul contabil.
Va rog daca ma poate lamuri cineva care s-a lovit de o asemenea situatie.
Va multumesc.

balazse246

Re: Nelamurire

#2 Mesaj de balazse246 »

Cand "iesiri" si vrei sa introduci articolele, cand esti pe coloana "tip" apesi pe butonul "n" de la tastatura si automat o sa iti va aparea "nedefinit" (asta daca nu cumva ai introdus si alte tipuri care incep cu litear "n".
De altfel, poti seta un nou tip de articol "x_produs finit"/"x_marfa" care il setezi ca produsul finit existent in program, doar ca pui bifa in coloana "nestocat", dupa care creezi cele doua articole pe care le-ai utilizat pe "nedefinit", si de acum incolo lucrezi cu ele.

ghesug

#3 Mesaj de ghesug »

Buna seara,
aceeași persoana fizica datoreaza impozit pe chirii, cat și impozit pe dividende.
În furnizori, pe CNP-ul persoanei fizice se poate marca doar un impozit.
Cum se procedeaza? Daca am mai introdus acelasi CNP si am marcat celalalt impozit, nu mă lasă.

Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Se creează încă o dată în furnizori, cu același CNP, o denumire ușor schimbată și cu tip de impozit diferit. Va da atenționare că există deja un furnizor cu acel cod fiscal, dar dați ok și salvați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns