Transfer fisier salarii din Saga C in Saga PS

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
hulutav

Transfer fisier salarii din Saga C in Saga PS

#1 Mesaj de hulutav »

Se poate transfera baza de date sau fisierul ce reprezinta numai salarii cu salariatii din Saga C in Saga PS ? Multumesc!

gheorghei642

Re: Transfer fisier salarii din Saga C in Saga PS

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Da, se poate efectua acest transfer. Puteți migra doar modulul de salarii și lista de salariați dintr-o firmă creată în programul SAGA C direct în SAGA PS utilizând funcția de import dintr-o arhivă de date.

1. Procedura pas cu pas pentru transfer
Pentru a muta doar datele de salarii, urmați acești pași simpli în cele două programe:
Generarea arhivei în SAGA C
Deschideți firma dorită în SAGA C.
Accesați meniul Administrare -> Întreținere BD.
Mergeți la tabul Salvare/Restaurare și apăsați butonul Start salvare pentru a crea o arhivă curentă a firmei.
Notați folderul unde este salvată arhiva (de regulă în C:\Saga C.3.0\salv_bd\cod_firma\).

2. Pregătirea firmei în SAGA PS
Deschideți SAGA PS și adăugați o firmă nouă în ecranul Configurare societăți (dacă nu este deja creată).
Asigurați-vă că datele de identificare (CUI/CNP, nume) sunt identice cu cele din SAGA C.
Importul selectiv în SAGA PS
Rămânând în SAGA PS, accesați meniul Diverse -> Import date.
Selectați opțiunea Import din arhivă (baza de date).
Indicați locația fișierului ZIP salvat anterior la pasul 1 din SAGA C.
Pasul critic: În ecranul de import, veți vedea mai multe module bifate implicit.
Deselectați toate modulele folosind butoanele de control rapid din dreapta-sus.
Bifați exclusiv opțiunea aferentă modulului de Salarii (sau litera S din butoanele de selecție rapidă).
Apăsați butonul Procedez pentru a finaliza importul.

3. Recomandări importante
Backup obligatoriu: Efectuați întotdeauna o salvare a bazei de date în SAGA PS înainte de a rula orice import, pentru a evita suprascrierea accidentală a altor informații existente.
Alternativă prin REVISAL: Dacă doriți să preluați doar lista actuală de salariați activi (fără istoricul statelor de plată din lunile trecute), puteți merge în SAGA PS în ecranul Salariați și să folosiți funcția de import a fișierului .rvs generat din Registrul de Evidență al Salariaților.

ciucam544

#3 Mesaj de ciucam544 »

gheorghei642 scrie: ↑Lun Iul 27, 2026 7:44 am... Selectați opțiunea Import din arhivă (baza de date) ...
Aceasta optiune nu mai exista de la sfarsitul anului 2025, ultima versiune care o include este Saga PS 3.0.341.
Cred ca e un pic mai complicat sa se extraga si sa se mute in structura diferita a unei alte baze doar o parte din date.

mantogp710

#4 Mesaj de mantogp710 »

Se pot importa informatiile din noul Reges online

Scrie răspuns