Contributii decembrie - stat salarii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
carstoiur

Contributii decembrie - stat salarii

#1 Mesaj de carstoiur »

Buna ziua,

am urmatoarea problema caruia nu ii dau de cap.

In luna decembrie s-au dat niste prime. Am facut acest lucru in saga cautand pe forum, in stat de salarii, pe fiecare angajat in parte am intrat pe detalii si am completat la "depasire de plan - net" suma corespunzatoare primei incasate. In statul de plata la luna decembrie imi apar urmatoarele informatii
- salariul de baza (incadrare)
- alte drepturi
- venitul brut realizat (salariu de baza + alte drepturi).

Problema mea sunt contributiile care sunt calculate eronat, mai precis sanatate, impozit.
Ce e de facut ca nu mai inteleg, mai ales ca dupa calculele mele problema pare sa fi aparut din luna noiembrie.

Daca intru pe simulatorul de salariu si trec brutul realizat (incadrare+alte drepturi) nu mai imi da nici netul.

Ma poate ajuta cineva?
Multumesc

fagarasa176

Re: Contributii decembrie - stat salarii

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Le treci pe alte venituri
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Cum adică sunt calculate eronat?
Țineți seama că la depășiri de plan net se trec sumele nete, iar brutul e influențat cu o sumă mai mare nu cu suma respectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

carstoiur

#4 Mesaj de carstoiur »

Buna seara,
Mulțumesc pentru răspunsuri. S-a dovedit a nu fi nici o greșeala din fericire. Modificarea vine din majorarea salariului mediu in 2016.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Ce treaba are majorarea salariului mediu din 2016 cu statul de plata din decembrie 2015? :shock:

carstoiur

#6 Mesaj de carstoiur »

:). Oarecum nici una. Verificând statul care va fi pe Ianuarie am descoperit ca unele contribuții, inclusiv netul diferă fata de Noiembrie si Decembrie. Am crezut ca am gresit undeva la primele din Decembrie. Atunci am testat in calcul salariu, netul la brut pe o baza de date neactualizata cu ultima versiune saga si îmi dădea un brut. In versiunea actualizata, la același net, alt brut, alte contribuții. Si atunci s-a instalat panica!!! :D. Excel, test, forum, D112, ce ma fac? Ce am făcut? Nu pricep! :D Ma rog, cind am întrebat pe forum nici nu știam sa pun in cuvinte problema. Acum parca îmi iese mai bine, ca știu răspunsul. Explicația a venit de la un expert contabil care mi-a explicat ca in 2015 baza de calcul pt CAS este una iar cea din 2016 alta datorită majorării salariului mediu. In final toate statele mele sunt ok.
Sper ca acum am reusit sa fiu mai explicita in problema avuta si cum s-a rezolvat. Oricum, va mulțumesc ca ma ajutați de fiecare data cind pun cite o întrebare :).
Seara buna

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

Ce înseamnă domne să nu știi legislație.

Scrie răspuns