Tichete cadou de la partenei - control Anaf

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dinur150

Tichete cadou de la partenei - control Anaf

#1 Mesaj de dinur150 »

Buna ziua,
Anul trecut, firma a primit tichete cadou de la parteneri pe baza un proces verbal de predare -primire intre firme
Cei de Anaf ne cer justificarea platilor , adica ce a platit firma cu aceste tichete cadou ,altfel le considera venituri salariale pentru salariati si ne pun sa achitam contributii salariale

Am citit despre aceste tichete , dar unde gasesc in norme,legislatie,cod fiscal ... daca firma este obligata sa justifice si platitle cu aceste tichete ?

Va multumesc !

pinteae

Re: Tichete cadou de la partenei - control Anaf

#2 Mesaj de pinteae »

Tichetele cadou au fost distribuite salariatilor?
Daca da, atunci au dreptate.
In luna distribuirii tichetelor cadou, aveai obligatia cumularii cu veniturile din salarii, ca venituri in natura si calcularii impozitului si a contributiilor salariale.
Eugen Pintea

dinur150

#3 Mesaj de dinur150 »

Aceste tichete sunt de la furnizori ,primite pe firma pentru vanzari- proces verbal intre firma...si firma...- cadou diferite campanii- trebuia sa justific ce am platit cu ele ca firma ?
Pentru salariati se dau tichete cadou ,cu tabel ....si s-a calculat tot ce a trebuit

Multumesc !

dinur150

#4 Mesaj de dinur150 »

Si va rog ,daca primesc cadou pentru campanii, diferite accesorii pe care le foloseste firma- le inregistrez cu valoare zero pe obiecte inventar?

Multumesc !

pinteae

#5 Mesaj de pinteae »

dinur150 scrie: Vin Ian 15, 2021 9:37 am ...
Pentru salariati se dau tichete cadou ,cu tabel ....si s-a calculat tot ce a trebuit

Multumesc !
Sa inteleg ca tichetele cadou primite de la furnizori, au fost distribuite salariatilor, iar pentru acestea s-au calculat obligatiile bugetare?
Sau este vorba despre alte tichete cadou?
Eugen Pintea

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

dinur150 scrie: Vin Ian 15, 2021 10:48 am Si va rog ,daca primesc cadou pentru campanii, diferite accesorii pe care le foloseste firma- le inregistrez cu valoare zero pe obiecte inventar?

Multumesc !
In opinia mea, daca sunt de natura obiectelor de inventar, ar trebui sa le inregistrezi la valoarea justa, in corespondenta cu contul de venit 7588.
Eugen Pintea

Scrie răspuns