POPRIRE SALARIU
Re: POPRIRE SALARIU
Adică angajatorul emite o decizie de poprire a salariului în baza unei hotărâri judecătorești și comunică acea decizie salariatului? Asta e muncă inutilă. De ce ar face asta? Are dreptate Eugen. Păi salariatul este cel care a fost dat în judecată de către cel care l-a împrumutat. Sentința este comunicată și acestuia. Angajatorul e obligat prin lege să execute acea poprire. Ce să mai povestească cu salariatul? Asta cu decizia în acest caz este ca povestea drobului de sare sau suflatul și-n iaurt.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua! Intrebare: nu am reusit sa operez poprirea (prin ecranul 'retineri' din statul de plata) pentru luna februarie. Pana in ianuarie s-a putut face operarea, acum nici inainte de actualizare, adica 3.0.585, si nici dupa actualizare 3.0.586.
Daca ma puteti ajuta..... Multumesc frumos!
Daca ma puteti ajuta..... Multumesc frumos!
- balazse246
Ce inseamna pentru tine "nu am reusit sa operez poprirea", cumva ai un mesaj de eroare?
Daca ai selectat angajatul in cauza -> ai apasat butonul "retineri" apare o pozitie unde cel mai probabil ai introdus o data "pana la...", si cel mai probabil este o data din trecut.
Acum modifici data sau introduci o pozitie noua.
Daca ai selectat angajatul in cauza -> ai apasat butonul "retineri" apare o pozitie unde cel mai probabil ai introdus o data "pana la...", si cel mai probabil este o data din trecut.
Acum modifici data sau introduci o pozitie noua.
Nu am mers pe butonul 'retineri' pana acum. Selectare angajat si am pus retinerea. Asa cum trec si avansul. 6 ani am reusit
). Vad ca acum nu mai pot. O sa vad pe butonul 'retineri'. Multam tare mult!

Si e acelasi lucru.
)) M-am prins mai greu. Ei, ce sa-i faci? Mc

Buna ziua, va rog o parere! Am urmatoarea situatie , societatea a primit mai multe adrese de popriri pe un salariat , acesta a intrat in concediu medical pana la sf lunii martie, pe veniturile primite pe zilele de medical calculez poprire?
pe primele 5 calculez sau doar pe restul ?
in secundar acelasi salariat mai este angajat CU TIMP PARTIAL ( 2 ORE ) LA ALTA FIRMA , la aceasta nu ar trebui sa institui poprire avand in vedere ca e sub min pe ec.
Pareri ?
Multumesc anticipat
pe primele 5 calculez sau doar pe restul ?
in secundar acelasi salariat mai este angajat CU TIMP PARTIAL ( 2 ORE ) LA ALTA FIRMA , la aceasta nu ar trebui sa institui poprire avand in vedere ca e sub min pe ec.
Pareri ?
Multumesc anticipat
Da, reții poprirea pe primele 5 zile, dar nu reții nimic pe indemnizația plătită de FNUASS.
Dacă la al doilea loc de muncă are un salariu net sub minimul pe economie și venitul total nu depășește minimul, nu trebuie să reții poprire.
Dacă la al doilea loc de muncă are un salariu net sub minimul pe economie și venitul total nu depășește minimul, nu trebuie să reții poprire.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Multam fain herganiec !!