achizitie intracomunitara - serviciu bitdefender. Ce genereaza: note, declaratii, termene

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nechitam963

achizitie intracomunitara - serviciu bitdefender. Ce genereaza: note, declaratii, termene

#1 Mesaj de nechitam963 »

Buna,

va rog sa-mi confimati sau nu judecata, concluzionand si din ce am cautat pe forum, ca

pentru o factura emisa de Avangate Amsterdam- cu cod TVA, pentru Client SRL , platitoare de TVA, factura este in ron cu TVA 0,reprezentand abonament bitdefender pe 1 an,

prin inregistrare factura la Intrari- valuta , tip T, moneda ron cu tva 19% se genereaza urmatoarele
- nota contabila 208-404 si 4426-4427
- se inregistreaza imobilizare necorporala, fara clasa, amotizare lunara 6811-2801
- in jurnalul de cumparari am factura Avangate Amsterdam cu TVA, referinta 15-16 Cumparari pentru care cumparatorul este obligat la plata TVA art 307
- in jurnalul pentru vanzari am factura Avangate Amsterdam fara TVA, referinta 10 bunuri cu taxare inversa
- in d300 / trimestru IV, TVA apare la rd 7.1. Achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA (taxare inversa)
- generez d390 / octombrie si declar maine ca e 25( ca la final de trimestru nu imi genereaza)

Acestea ar fi toate implicatiile?
Sigur d300 ramane trimestrial si d390 e in luna achizitiei?

mersi
p.s. ultima data , prin 2013, cand am inregistrat niste facturi de la Google Irlanda, am fost chemat la Anaf sa le arat ce am declarat prin 390 :?:

tomac

Re: achizitie intracomunitara - serviciu bitdefender. Ce genereaza: note, declaratii, termene

#2 Mesaj de tomac »

Da. Rămâne trimestrial pentru că doar în cazul AIC (achiziții intracomunitare de bunuri) se schimbă perioada la lună.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

nechitam963

Re: achizitie intracomunitara - serviciu bitdefender. Ce genereaza: note, declaratii, termene

#3 Mesaj de nechitam963 »

Multumesc tomac pentru confirmare.
Mai mentionez ca apare achizitia, evident, in d300 / trimestru IV, si la rd. 22.1 Achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA (taxare inversa)
Toate cele bune.

Scrie răspuns