modificare stat salarii pentru evidenta unei Protoerii

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Închis
popescui928

modificare stat salarii pentru evidenta unei Protoerii

#1 Mesaj de popescui928 »

Buna ziua
va rog ,daca se poate, sa modificati statul de salarii pentru a putea inregistra salariile pentru o Protoerie , care are salariul de incadrare compus din doua venituri : de la stat si din fonduri proprii pentru care cotele suportate de angajator sint calculate decit la fondurile proprii .
Pentru a intelege mai bine va dau un exemplu :
Salariul de incadrare este 1200 lei din care 600 lei fonduri proprii si 600 lei de la stat , la care se poate adauga indemnizatie conducere 100 lei si spor de vechime 50 lei rezultind un venit brut de 1350 lei la care se aplica cotele retinute de la angajat .
Cotele angajatorului se calculeaza la 750 lei ( 600 fonduri proprii + ind conducere+ spor vechime ) .
La restul de plata de 980 lei aferent venitului brut de 1350 lei trebuie sa apara doar suma de 380 lei , fara cei 600 lei primiti de la stat .
Va multumesc si astept un raspuns

herganiec

Re: modificare stat salarii pentru evidenta unei Protoerii

#2 Mesaj de herganiec »

salariile pentru o Protoerie
ce e aceasta?
iar ceea ce ati descris, cred ca aveti si o baza legala unde sa citim despre modul acesta de calcul?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

pinteae

#3 Mesaj de pinteae »

Nici eu nu cunosc acest gen de salarizare, dar daca asa este cum ai descris si suma de 600 lei este intradevar scutita de toate obligatiile salariale (impozit+contributii), atunci este scutita si de cele declarative (D112), o solutie posibila ar fi urmatoarea: in statul de salarii vei evidentia doar partea suportata din fondul de salarii iar ceea ce se primeste de la stat va fi trecuta pe omlista separata.
Eugen Pintea

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

PROTOIERÍE s. v. protopopie.

popescui928

#5 Mesaj de popescui928 »

Baza legala pentru astfel de salarizare este legea 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului , legea 132/2008, HG 1070/1999 , OUG 155/2008
Multumesc

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

de acord cu @pinteae.
Ajutorul(subventia) de la stat pt personal bisericesc se da pe tabel separat, pe statul de plata se introduce doar pt ce se platesc taxe.
Problema e ca a daca salariul e sub minim pe economie trebuie sa micsorati norma de lucru de la 8 la 4 ore(eventual).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Închis