Buna ziua
va rog ,daca se poate, sa modificati statul de salarii pentru a putea inregistra salariile pentru o Protoerie , care are salariul de incadrare compus din doua venituri : de la stat si din fonduri proprii pentru care cotele suportate de angajator sint calculate decit la fondurile proprii .
Pentru a intelege mai bine va dau un exemplu :
Salariul de incadrare este 1200 lei din care 600 lei fonduri proprii si 600 lei de la stat , la care se poate adauga indemnizatie conducere 100 lei si spor de vechime 50 lei rezultind un venit brut de 1350 lei la care se aplica cotele retinute de la angajat .
Cotele angajatorului se calculeaza la 750 lei ( 600 fonduri proprii + ind conducere+ spor vechime ) .
La restul de plata de 980 lei aferent venitului brut de 1350 lei trebuie sa apara doar suma de 380 lei , fara cei 600 lei primiti de la stat .
Va multumesc si astept un raspuns
modificare stat salarii pentru evidenta unei Protoerii
-
Re: modificare stat salarii pentru evidenta unei Protoerii
ce e aceasta?salariile pentru o Protoerie
iar ceea ce ati descris, cred ca aveti si o baza legala unde sa citim despre modul acesta de calcul?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Nici eu nu cunosc acest gen de salarizare, dar daca asa este cum ai descris si suma de 600 lei este intradevar scutita de toate obligatiile salariale (impozit+contributii), atunci este scutita si de cele declarative (D112), o solutie posibila ar fi urmatoarea: in statul de salarii vei evidentia doar partea suportata din fondul de salarii iar ceea ce se primeste de la stat va fi trecuta pe omlista separata.
Eugen Pintea
PROTOIERÍE s. v. protopopie.

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
Baza legala pentru astfel de salarizare este legea 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului , legea 132/2008, HG 1070/1999 , OUG 155/2008
Multumesc
Multumesc
de acord cu @pinteae.
Ajutorul(subventia) de la stat pt personal bisericesc se da pe tabel separat, pe statul de plata se introduce doar pt ce se platesc taxe.
Problema e ca a daca salariul e sub minim pe economie trebuie sa micsorati norma de lucru de la 8 la 4 ore(eventual).
Ajutorul(subventia) de la stat pt personal bisericesc se da pe tabel separat, pe statul de plata se introduce doar pt ce se platesc taxe.
Problema e ca a daca salariul e sub minim pe economie trebuie sa micsorati norma de lucru de la 8 la 4 ore(eventual).
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”