AIC auto Germania de catre PFA

Chestiuni specifice programului SAGA PS
suts

AIC auto Germania de catre PFA

#1 Mesaj de suts »

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta :
1. Sunt PFA platitor de TVA si am o achizitie auto Germania, am primit codul si l-am verificat.
Factura este fara tva( e mentionata scutirea de TVA , dar valoarea de TVA DE 19% e mentionata ca titlu de depozit )
Cand o inregistrez in SAGA PS aleg factura cu taxare inversa , Si la valoare tva pun 0 sau 19% TVA-din Germania sau 20% cat e la noi ?

2. Daca pun TVA -Selectez deducere DE 50% (auto nefiind utilizat exclusiv pt BIROU) ? astfel vom plati TVA DE 50% ??
3.Declaratiile ce le depun sunt 300 , 390 si 391 ?

multumesc mult !!!!

paturcai

Re: AIC auto Germania de catre PFA

#2 Mesaj de paturcai »

S-a mai discutat pe forum despre acest subiect si parerile sunt impartite.
Personal eu gandesc logic asa:
- factura se trece cu taxare inversa (alegeti in prima coloana "T") si treceti autovehiculul FARA TVA asa cum este si in factura furnizorului
- depozitul il treceti ca o inregistrare noua (mai adaugati inca o pozitie) si considerati ca aveti de primit o suma in legatura cu aceasta achizitie iar la procent de TVA (chiar daca SAGA pune procentul, treceti cifra ZERO)
- veti primi acel depozit imediat dupa ce declarati in 390 si depuneti 390 pentru aceasta achizitie.

In situatia in care nu folositi integral in scopul activitatii, alegeti deducere 50%, iar restul de 50% il veti plati ca si cum ati avea TVA de plata.

Depuneti D300 si D390. Nu stiu cine este D391.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

suts

Re: AIC auto Germania de catre PFA

#3 Mesaj de suts »

Multumesc ,
scuze, era D301 , si nu 391..

Scrie răspuns