AIC auto Germania de catre PFA

Chestiuni specifice programului SAGA PS
suts

AIC auto Germania de catre PFA

#1 Mesaj de suts »

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta :
1. Sunt PFA platitor de TVA si am o achizitie auto Germania, am primit codul si l-am verificat.
Factura este fara tva( e mentionata scutirea de TVA , dar valoarea de TVA DE 19% e mentionata ca titlu de depozit )
Cand o inregistrez in SAGA PS aleg factura cu taxare inversa , Si la valoare tva pun 0 sau 19% TVA-din Germania sau 20% cat e la noi ?

2. Daca pun TVA -Selectez deducere DE 50% (auto nefiind utilizat exclusiv pt BIROU) ? astfel vom plati TVA DE 50% ??
3.Declaratiile ce le depun sunt 300 , 390 si 391 ?

multumesc mult !!!!

paturcai

Re: AIC auto Germania de catre PFA

#2 Mesaj de paturcai »

S-a mai discutat pe forum despre acest subiect si parerile sunt impartite.
Personal eu gandesc logic asa:
- factura se trece cu taxare inversa (alegeti in prima coloana "T") si treceti autovehiculul FARA TVA asa cum este si in factura furnizorului
- depozitul il treceti ca o inregistrare noua (mai adaugati inca o pozitie) si considerati ca aveti de primit o suma in legatura cu aceasta achizitie iar la procent de TVA (chiar daca SAGA pune procentul, treceti cifra ZERO)
- veti primi acel depozit imediat dupa ce declarati in 390 si depuneti 390 pentru aceasta achizitie.

In situatia in care nu folositi integral in scopul activitatii, alegeti deducere 50%, iar restul de 50% il veti plati ca si cum ati avea TVA de plata.

Depuneti D300 si D390. Nu stiu cine este D391.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

suts

Re: AIC auto Germania de catre PFA

#3 Mesaj de suts »

Multumesc ,
scuze, era D301 , si nu 391..

Scrie răspuns