PENSIE ALIMENTARA
PENSIE ALIMENTARA
Sunt o soc. com. si am primit de la un BEJ un titlu executoriu ptr. retinere pensie alimentara la un angajat.Partea cu ce am de retinut ptr. pensia alim. retroactiv am inteles-o, dar mai am de virat si o suma de bani BEJ-ului + 10% raportat la 25% din venitul lunar net in contul BEJ.Suma de bani reprezinta tx. postale si ch. de executare, dar 10% rap. la 25% venit net reprezinta un comision ptr. BEJ pe care nu inteleg de ce trebuie sa il retin salariatului, cei de la BEJ au zis ca pot sa-l platesc(comisionul),citez: "daca vreau, cand vreau, mai multe luni o data....".Deci, sunt obligata sau nu sa-i retin 10% rap. la 25% venit net salariatului, si asa are de platit pensia pe un an jumatate in urma.Multumesc.
Re: PENSIE ALIMENTARA
doar titlul executoriu va obliga sa retineti si sa virati ce scrie acolo, altfel nu.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Re: PENSIE ALIMENTARA
@neamtun
Da, puteți să-i rețineți. Există o sentință de executare silită probabil care permite și plata cheltuielilor de recuperare.
Da, puteți să-i rețineți. Există o sentință de executare silită probabil care permite și plata cheltuielilor de recuperare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.