PENSIE ALIMENTARA
PENSIE ALIMENTARA
Sunt o soc. com. si am primit de la un BEJ un titlu executoriu ptr. retinere pensie alimentara la un angajat.Partea cu ce am de retinut ptr. pensia alim. retroactiv am inteles-o, dar mai am de virat si o suma de bani BEJ-ului + 10% raportat la 25% din venitul lunar net in contul BEJ.Suma de bani reprezinta tx. postale si ch. de executare, dar 10% rap. la 25% venit net reprezinta un comision ptr. BEJ pe care nu inteleg de ce trebuie sa il retin salariatului, cei de la BEJ au zis ca pot sa-l platesc(comisionul),citez: "daca vreau, cand vreau, mai multe luni o data....".Deci, sunt obligata sau nu sa-i retin 10% rap. la 25% venit net salariatului, si asa are de platit pensia pe un an jumatate in urma.Multumesc.
Re: PENSIE ALIMENTARA
doar titlul executoriu va obliga sa retineti si sa virati ce scrie acolo, altfel nu.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Re: PENSIE ALIMENTARA
@neamtun
Da, puteți să-i rețineți. Există o sentință de executare silită probabil care permite și plata cheltuielilor de recuperare.
Da, puteți să-i rețineți. Există o sentință de executare silită probabil care permite și plata cheltuielilor de recuperare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.