Casa si antifrauda
-
Re: Casa si antifrauda
Pentru tranzactii mai mari de 10.000 lei intervenite intre operatori economici si persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari, nu sunt admise plati fragmentate. Asadar, dividendele distribuite asociatilor optional trimestrial pe baza situatiilor financiare interimare si anual, dupa regularizarea efectuata in baza situatiilor financiare anuale, reprezinta tranzactii banesti la data de aprobare a situatiei financiare interimare, anuale, dupa caz.
Pentru GheorgheI642
Aici discutam despre un rezultat reportat dupa o situatie financiara, si nu despre situatie interimara, si nu discutam despre o tranzactie care depaseste 10.000, deoarece discutam despre 5.000 lei pe persoana fizica.
Totusi ai putea sa mentionezi parerea la cele mentionate pe 26 Iun 2023 13:08?
Aici discutam despre un rezultat reportat dupa o situatie financiara, si nu despre situatie interimara, si nu discutam despre o tranzactie care depaseste 10.000, deoarece discutam despre 5.000 lei pe persoana fizica.
Totusi ai putea sa mentionezi parerea la cele mentionate pe 26 Iun 2023 13:08?
-
pentru domnul balazse_13.08: Daca din profitul reportat adunarea generala a asociatilor stabileste distribuiri succesive/zilnice de dividende care impreuna (daca sunt) cu celelalte plati in numerar (contravaloarea unor achiziții de bunuri sau a unor prestări de servicii, cesiuni de creanțe sau alte drepturi și restituiri de împrumuturi sau alte finanțări) efectuate catre persoane fizice nu depasesc plafonul zilnic de 10 000 lei catre o persoana, atunci, nu se pune problema fragmentarii platilor in numerar.
Multumesc. 

@gheorghe642 : mult timp consumat pentru a zice ca nu e fragmentare plata in numerar.
Fara sa te superi, incearca te rog sa dai raspunsuri scurte, concise si la obiect, asumandu-ti ceea ce spui cu argumentele tale,nu cu citate din legislatie.
Fara sa te superi, incearca te rog sa dai raspunsuri scurte, concise si la obiect, asumandu-ti ceea ce spui cu argumentele tale,nu cu citate din legislatie.
-
pomparaus: Va multumesc frumos!
Draga pomparaus,pomparaus scrie: ↑Lun Iun 26, 2023 10:53 am Atata timp cat am profitul nerepartizat si ramane in soldul lui 1171, pot in fiecare zi prin hotarare AGA sa efectuez plata dividende cu respectarea plafonului prevazut de lege de 10.000 lei/zi (sa stii ca am o adresa oficiala de la Anaf sector 4 Bucuresti din 2016 unde spun ca se pot face mai multe PV AGA cu plati de cate 10.000 lei/zi numerar). Daca s-a hotarat ca profitul de la 31.12.2022 sa fie repartizat la dividende si este inregistrat la inceput an 2023 prin 1171=457, clar doar o plata pot sa fac prin casa de 10.000 lei si restul doar prin banca.
Eu am intrebat cu totul si cu totul altceva, daca poate sa fie interpretata plata dividendelor prin casa la 2 asociati cate 5000 lei la fiecare in baza unui PV AGA cu 10.000 lei.
(am profitul nerepartizat e in 1171 nu in 457)
E atat de simpla intrebarea si tu ai obiceiul sa raspunzi (nu doar mie ci la majoritatea colegilor ce pun intrebari) cu citate din legislatie : vreau opinia ta personala fara citate din Legislatie
te rog foarte frumos, dac il mai ai, sa-mi trimiti adresa de la ANAF, poate ma scapa de o amenda de 20.000 lei, deoarece tocmai astazi am fost amendat de catre ANAF, ca am repartizat dividende anul acesta prin mai multe hotarari AGA. Aveam si eu o speta dat ca si exemplu de la dl. Adrian Benta prin care a pretins ca se pot face mai multe hotarari AGA si pt fiecare hotarare se pot face plati in numerar, insa cei de la Antifrauda nu au accceptat.
@fodori - nu vă postați public adresa de mail. Dați mesaj privat cu ea.
Legat de speță, problema este că în instanțe astfel de spețe sunt soluționate în favoarea ANAF pe motiv că singurul scop real al lor este eludarea plafonului de operațiuni în numerar.
Legat de speță, problema este că în instanțe astfel de spețe sunt soluționate în favoarea ANAF pe motiv că singurul scop real al lor este eludarea plafonului de operațiuni în numerar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@fodori : vezi ca ti-am trimis pe email copie adresa Anaf cu raspuns : sper sa iti fie de folos.
Multumesc Tomac si scuzeee
deci sa inteleg ca daca am imprumutat salariatul ( care este si actionar) prin dispozitii de casierie repetate in decurs de 6 luni pana am facut bilant intermediar si am repartizat profitul realizat la 30.09.2023 sunt pasibil de amenda?
Nu ai voie sa imprumuti salariatul, doar sa ii dai avans trezorerie, avans ce trebuie sa fie justificat pana la sfarsitul lunii, ori tu spui ca i-ai dat repetitiv 6 luni?!
Apoi cum a restituit "imprumutul", i-ai dat dividende interimare prin banca si i-a restituit firmei tot prin banca?
Apoi cum a restituit "imprumutul", i-ai dat dividende interimare prin banca si i-a restituit firmei tot prin banca?
nu am dat prin banca , e o varianta! as putea compensa imprumutul cu dividendele ? un proc verb. de comp.intre conturi ? banuiesc ca e tras de par dar intreb daca poate fi tolerata porcedura. ( daca nu e strict specificata ca interzisa )pomparaus scrie: ↑Vin Noi 24, 2023 12:04 pm Nu ai voie sa imprumuti salariatul, doar sa ii dai avans trezorerie, avans ce trebuie sa fie justificat pana la sfarsitul lunii, ori tu spui ca i-ai dat repetitiv 6 luni?!