onorariu provizoriu neachitat

pacurarm718

onorariu provizoriu neachitat

#1 Mesaj de pacurarm718 »

am fost numita sa efectuez o expertiza judiciara dar onorariul provizoriu nu a fost achitat ce pot face in acest caz?

paturcai

Re: onorariu provizoriu neachitat

#2 Mesaj de paturcai »

Onorariul l-ati facut in baza unui contract care are niste clauze.
Au fost obligatii de o parte si de cealalta: dvs. sa efectuati expertiza si cei care au semnat sa va plateasca onorariul.
Incercati pe care amiabila si daca nu mergeti pe calea Justitiei.
Este o situatie absolut neplacuta si nu cred ca va poate ajuta nimeni de pe forum.
Nu cred ca sunt recuperatori pe forum :D
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Depinde cat se platest pentru recuperare. :mrgreen:

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Onorariul provizoriu pentru exertiza judiciară este stabilit de instanţă, nu se negociază între părţi.
Indiferent dacă onorariu s-a plătit, sau nu, expertiza trrebuie facută în termenul stabilit de instanţă. Altfel, expertul poate fi acuzazat de obstrucţionarea actului de justuţie. Singurul lucru ce poate fi făcut este o adresă depusă la dosarul cauzei prin care se solicită ca instanţa să oblige îndeplinirea obligaţiei din încheierea de şedinţă prin care s-a stabilit plata onorariului provizoriu.
Marian Apetre

pacurarm718

#5 Mesaj de pacurarm718 »

va multumesc pentru raspunsuri. intr-adevar este vorba de expertiza judiciara si onorariul provizoriu a fost stabilit de instanta, nu este contract intre parti. asa stiam si eu ca oricum trebuie sa efectuez expertiza pentru a nu fi amendata de instanta . intrebarea mea este daca acea adresa catre instanta de a obliga partea sa achite expertiza e bine daca o depun o data cu raportul de expertiza?

apetrem

#6 Mesaj de apetrem »

Este chiar indicat.
Marian Apetre

Scrie răspuns