onorariu provizoriu neachitat
-
pacurarm718
onorariu provizoriu neachitat
am fost numita sa efectuez o expertiza judiciara dar onorariul provizoriu nu a fost achitat ce pot face in acest caz?
Re: onorariu provizoriu neachitat
Onorariul l-ati facut in baza unui contract care are niste clauze.
Au fost obligatii de o parte si de cealalta: dvs. sa efectuati expertiza si cei care au semnat sa va plateasca onorariul.
Incercati pe care amiabila si daca nu mergeti pe calea Justitiei.
Este o situatie absolut neplacuta si nu cred ca va poate ajuta nimeni de pe forum.
Nu cred ca sunt recuperatori pe forum
Au fost obligatii de o parte si de cealalta: dvs. sa efectuati expertiza si cei care au semnat sa va plateasca onorariul.
Incercati pe care amiabila si daca nu mergeti pe calea Justitiei.
Este o situatie absolut neplacuta si nu cred ca va poate ajuta nimeni de pe forum.
Nu cred ca sunt recuperatori pe forum
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Depinde cat se platest pentru recuperare. 
Onorariul provizoriu pentru exertiza judiciară este stabilit de instanţă, nu se negociază între părţi.
Indiferent dacă onorariu s-a plătit, sau nu, expertiza trrebuie facută în termenul stabilit de instanţă. Altfel, expertul poate fi acuzazat de obstrucţionarea actului de justuţie. Singurul lucru ce poate fi făcut este o adresă depusă la dosarul cauzei prin care se solicită ca instanţa să oblige îndeplinirea obligaţiei din încheierea de şedinţă prin care s-a stabilit plata onorariului provizoriu.
Indiferent dacă onorariu s-a plătit, sau nu, expertiza trrebuie facută în termenul stabilit de instanţă. Altfel, expertul poate fi acuzazat de obstrucţionarea actului de justuţie. Singurul lucru ce poate fi făcut este o adresă depusă la dosarul cauzei prin care se solicită ca instanţa să oblige îndeplinirea obligaţiei din încheierea de şedinţă prin care s-a stabilit plata onorariului provizoriu.
Marian Apetre
-
pacurarm718
va multumesc pentru raspunsuri. intr-adevar este vorba de expertiza judiciara si onorariul provizoriu a fost stabilit de instanta, nu este contract intre parti. asa stiam si eu ca oricum trebuie sa efectuez expertiza pentru a nu fi amendata de instanta . intrebarea mea este daca acea adresa catre instanta de a obliga partea sa achite expertiza e bine daca o depun o data cu raportul de expertiza?