Declaratie INTRASTAT

berceal550

Declaratie INTRASTAT

#1 Mesaj de berceal550 »

Daca exista cineva pe aici care are ca obiect de activitate transportul international de marfuri.
Am urmatoarea speta:

Societatea X presteaza transport in Comunitatea Europeana. Primeste facturi de motorina ( alimenteaza in UE si tot acolo consuma acea motorina). In SagaC o intregistrez la intrari valuta, tip combustibil, saga o considera achizitie cu litera A in declaratia D390. pana aici ok. Firma mai face si alte cumparari pe factura din UE ( marfuri, piese ), dar si servicii ( taxele de drum).
Distractia mare acuma vine:
In luna decembrie s-a depasit plafonul de 50000 ron la achizitii intracomunitare ( motorina + piese+marfuri) (serviciile apar separat in declaratie), facturile de motorina depasesc jumatate din valoarea declarata prin declaratia D390.
O doamna de la statistica ce se ocupa de intrastat imi solicita ca motorina facturata din UE si consumata tot in UE sa nu o mai trec la achizitii cu litera A in declaratie, si sa o consider prestare serviciu sa apara cu litera S. pentru ca acea motorina defapt nu a intrat pe teritoriu tarii ( Romania). Cum e mai bine

tomac

Re: Declaratie INTRASTAT

#2 Mesaj de tomac »

Nu se declară în Intrastat și nici nu duce la depășirea pragurilor valorice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

berceal550

#3 Mesaj de berceal550 »

ok. dar eu voi inregistra mai departe la fel ca pana acuma??
Tip <<Combustibil>>in contul 3022

steriel

#4 Mesaj de steriel »

Eu stiam ca la achizitii plafonul in 2016 a fost de 500 000 lei nu 50 000, gresesc?

berceal550

#5 Mesaj de berceal550 »

Acest plafon este lunar sau anual.

steriel

#6 Mesaj de steriel »

meira

#7 Mesaj de meira »

Institutul de statistica primeste datele referitoare la depasirea pragului de la ANAF din D390. Nu prea vad cum as putea considera achizitia de combustibil serviciu. Eu am facut o adresa catre statistica in care am explicat ca valorile provin din achizitii de combustibil consumat de care firma deci nici vorba de introduceri de marfa in tara.

berceal550

#8 Mesaj de berceal550 »

@meira
La fel am facut si eu, dar pana am reusit sa conving.....

roncovf

#9 Mesaj de roncovf »

@meira
Si ai facturi externe de combustibil scutite de TVA la care aplici taxare inversa? Ca altfel nu inteleg de ce le declari in 390.

meira

#10 Mesaj de meira »

Am facturi de la partenerul din UE pentru care prestez servicii de transport si care imi factureaza combustibilul si taxele DKV platite cu cardurile lor.

Scrie răspuns