Declaratie INTRASTAT
-
berceal550
Declaratie INTRASTAT
Daca exista cineva pe aici care are ca obiect de activitate transportul international de marfuri.
Am urmatoarea speta:
Societatea X presteaza transport in Comunitatea Europeana. Primeste facturi de motorina ( alimenteaza in UE si tot acolo consuma acea motorina). In SagaC o intregistrez la intrari valuta, tip combustibil, saga o considera achizitie cu litera A in declaratia D390. pana aici ok. Firma mai face si alte cumparari pe factura din UE ( marfuri, piese ), dar si servicii ( taxele de drum).
Distractia mare acuma vine:
In luna decembrie s-a depasit plafonul de 50000 ron la achizitii intracomunitare ( motorina + piese+marfuri) (serviciile apar separat in declaratie), facturile de motorina depasesc jumatate din valoarea declarata prin declaratia D390.
O doamna de la statistica ce se ocupa de intrastat imi solicita ca motorina facturata din UE si consumata tot in UE sa nu o mai trec la achizitii cu litera A in declaratie, si sa o consider prestare serviciu sa apara cu litera S. pentru ca acea motorina defapt nu a intrat pe teritoriu tarii ( Romania). Cum e mai bine
Am urmatoarea speta:
Societatea X presteaza transport in Comunitatea Europeana. Primeste facturi de motorina ( alimenteaza in UE si tot acolo consuma acea motorina). In SagaC o intregistrez la intrari valuta, tip combustibil, saga o considera achizitie cu litera A in declaratia D390. pana aici ok. Firma mai face si alte cumparari pe factura din UE ( marfuri, piese ), dar si servicii ( taxele de drum).
Distractia mare acuma vine:
In luna decembrie s-a depasit plafonul de 50000 ron la achizitii intracomunitare ( motorina + piese+marfuri) (serviciile apar separat in declaratie), facturile de motorina depasesc jumatate din valoarea declarata prin declaratia D390.
O doamna de la statistica ce se ocupa de intrastat imi solicita ca motorina facturata din UE si consumata tot in UE sa nu o mai trec la achizitii cu litera A in declaratie, si sa o consider prestare serviciu sa apara cu litera S. pentru ca acea motorina defapt nu a intrat pe teritoriu tarii ( Romania). Cum e mai bine
Re: Declaratie INTRASTAT
Nu se declară în Intrastat și nici nu duce la depășirea pragurilor valorice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
berceal550
ok. dar eu voi inregistra mai departe la fel ca pana acuma??
Tip <<Combustibil>>in contul 3022
Tip <<Combustibil>>in contul 3022
Eu stiam ca la achizitii plafonul in 2016 a fost de 500 000 lei nu 50 000, gresesc?
-
berceal550
Acest plafon este lunar sau anual.
Institutul de statistica primeste datele referitoare la depasirea pragului de la ANAF din D390. Nu prea vad cum as putea considera achizitia de combustibil serviciu. Eu am facut o adresa catre statistica in care am explicat ca valorile provin din achizitii de combustibil consumat de care firma deci nici vorba de introduceri de marfa in tara.
-
berceal550
@meira
La fel am facut si eu, dar pana am reusit sa conving.....
La fel am facut si eu, dar pana am reusit sa conving.....
@meira
Si ai facturi externe de combustibil scutite de TVA la care aplici taxare inversa? Ca altfel nu inteleg de ce le declari in 390.
Si ai facturi externe de combustibil scutite de TVA la care aplici taxare inversa? Ca altfel nu inteleg de ce le declari in 390.
Am facturi de la partenerul din UE pentru care prestez servicii de transport si care imi factureaza combustibilul si taxele DKV platite cu cardurile lor.