Acordare tichete de masa pensionare varsta si reangajare

alexoaiac

Acordare tichete de masa pensionare varsta si reangajare

#1 Mesaj de alexoaiac »

Buna ziua,
In data de 19.09.2016 am incetat contractul de munca al unei salariate pentru pensionare la indeplinirea conditiilor de varsta si stagiu de cotizare si i-am deschis un nou contract de munca.
Doamna este cu functie de baza la noi.
Avand in vedere ca in timpul unei luni poti primi deducere personala intr-un singur loc de munca, o sa-i acord deducerea personala pe unul dintre contracte (probabil unde o avantajeaza), nu?
Intrebarea mai arzatoare ar fi daca pot sa-i acord tichete de masa pentru toata luna, respectiv 12 pe vechiul contract si 10 pe cel de-al doilea?
Multumesc!

paturcai

Re: Acordare tichete de masa pensionare varsta si reangajare

#2 Mesaj de paturcai »

In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Legea 142/1998.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

alexoaiac

#3 Mesaj de alexoaiac »

Practic nu e cumul de functii. I-am inchis contractul de munca, pentru ca asa zice Codul Muncii art. 56 (1) c), ca sa se poata pensiona si i-am deschis in continuare alt contract, pentru ca si salariata si angajatorul vor sa continue relatia de munca. Contractele nu se suprapun ca perioade, sunt in continuare. Iar functia de baza o are la acest angajator, nici nu mai lucreaza in alta parte.
De aici si dilema mea cu tichetele, pentru ca daca legea imi permite as vrea sa nu o privez de 10 bonuri de masa.

tobosv790

#4 Mesaj de tobosv790 »

Dati-i tichetele omului ca nu-i problema. Perioadele nu se suprapun si la ambele e functie de baza, nu e cumul de functii.

alexoaiac

#5 Mesaj de alexoaiac »

Asa mi se pare si mie corect. Multumesc pentru ajutor!

Scrie răspuns