Buna ziua,
In data de 19.09.2016 am incetat contractul de munca al unei salariate pentru pensionare la indeplinirea conditiilor de varsta si stagiu de cotizare si i-am deschis un nou contract de munca.
Doamna este cu functie de baza la noi.
Avand in vedere ca in timpul unei luni poti primi deducere personala intr-un singur loc de munca, o sa-i acord deducerea personala pe unul dintre contracte (probabil unde o avantajeaza), nu?
Intrebarea mai arzatoare ar fi daca pot sa-i acord tichete de masa pentru toata luna, respectiv 12 pe vechiul contract si 10 pe cel de-al doilea?
Multumesc!
Acordare tichete de masa pensionare varsta si reangajare
Re: Acordare tichete de masa pensionare varsta si reangajare
In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Legea 142/1998.
Legea 142/1998.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Practic nu e cumul de functii. I-am inchis contractul de munca, pentru ca asa zice Codul Muncii art. 56 (1) c), ca sa se poata pensiona si i-am deschis in continuare alt contract, pentru ca si salariata si angajatorul vor sa continue relatia de munca. Contractele nu se suprapun ca perioade, sunt in continuare. Iar functia de baza o are la acest angajator, nici nu mai lucreaza in alta parte.
De aici si dilema mea cu tichetele, pentru ca daca legea imi permite as vrea sa nu o privez de 10 bonuri de masa.
De aici si dilema mea cu tichetele, pentru ca daca legea imi permite as vrea sa nu o privez de 10 bonuri de masa.
-
Dati-i tichetele omului ca nu-i problema. Perioadele nu se suprapun si la ambele e functie de baza, nu e cumul de functii.
Asa mi se pare si mie corect. Multumesc pentru ajutor!