eu sustin in totalitate spusele lui tomac. Exact asa am gandit si eu, inainte sa citesc cuvintele lui.
Art. 54. – Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Conform explicatiilor din dex acel "poate" inseamna posibil, problabil, A exista posibilitatea si nici decum obligatia.
Dupa logica mea, daca un text care ar impune obligatia ar suna asa:
Contractul individual de muncă se suspenda, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Legea pe care o "stiu" cei de la ITM nu este neaparat un argument. Eu personal, m-am certat cu cativa inspectori de la ITM pe tema normei minime de lucru. Acel inspector imi punea in fata un cod al muncii vechi de 100 de ani in care scria ca norma minima era de 2ore/zi, dar stie el ca s-a modificat si ca nu mai sunt 2 ore ci 1 ora/zi.
(eu voiam sa inregistrez un contract cu 8 ore/luna). Si nu am reusit sa ajung la un rezultat cu el asa ca a trebuit sa il reclam la M.Muncii si can m-am dus peste el in birou cu o hartie de la M.Muncii in care scria ca "Codul muncii nu mai prevede o norma minima..." a inceput sa-si intrebe colegii: "Tu stiai asta?" , iar colegii au raspuns in rasini: "Ce-i aia dom'ne , nu exista asa ceva!!!" , iar dupa ce le-zis (si le-a arata acea hartie): "E trimisa de la noi, de la minister (ca se vedea antetul)" au inceput toti sa isi faca copii xerox dupa hartia aia
Hai ca am deviat de la subiect... totusi, de ce pe blogul saga scrie treaba asta?
http://www.sagasoftware.ro/?p=254
La fel, pentru cei ce au concediu fără plată, mai mare de 30 de zile, se va completa starea de suspendare și se va retransmite registrul.
Adica, presupun ca se refera ca se va completa revisal, daca exista acea decizie de supendare, nu ?
Altfel, daca salariatul beneficiaza de CFS, nu are importanta ca e pentru 2 zile sau pentru 2 luni. Contractul se suspenda doar daca exista acea decizie de suspendare, corect ?