RAPORTUL Z
RAPORTUL Z
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu urmatoarea problema... cine trebuia sa-mi aduca raportul zet sa-l inregistrez l-a pierdut, ce pot face in cazul acesta?
Ma puteti ajuta cu urmatoarea problema... cine trebuia sa-mi aduca raportul zet sa-l inregistrez l-a pierdut, ce pot face in cazul acesta?
Re: RAPORTUL Z
pai sa-l mai scoata o data din casa de marcat
...daca nu o fi pierdut si casa .
Pai casa nu a pierdut-o:))
Dar raportul z este de acum 3 zile, nu este cel de ieri.Cum face?
Dar raportul z este de acum 3 zile, nu este cel de ieri.Cum face?
prin manevrarea casei de marcat ( folosind instructiunile de la furnizorul de la care a achizionat-o) ar trebui sa poata genera Z-ul pentru orice zi pe care o selecteaza sau perioada . Eu asa zic 
- balteanuc692
Pentru casele de marcat datecs:
-se aduce casa la off
se tasteaza in ordine:
2229-Total-010412-DP1-300412-DP2-STL
In momentul asta scoate totalul lunii aprilie
Cand dorim sa scoatem doar pentru o zi, la data scriem ziua de inceput si ziua de sfarsit aceeasi cu ziua de inceput.
Vrem sa scoatem pentru 3 aprilie 2012:
-se aduce casa la off
se tasteaza in ordine:
2229-Total-030412-DP1-030412-DP2-STL
Avem grija sa asteptam intre operatii sa afiseze casa de marcat codurile. Cu cat casa de marcat este mai incarcata, cu atat timpul de asteptare este mai mare.

-se aduce casa la off
se tasteaza in ordine:
2229-Total-010412-DP1-300412-DP2-STL
In momentul asta scoate totalul lunii aprilie
Cand dorim sa scoatem doar pentru o zi, la data scriem ziua de inceput si ziua de sfarsit aceeasi cu ziua de inceput.
Vrem sa scoatem pentru 3 aprilie 2012:
-se aduce casa la off
se tasteaza in ordine:
2229-Total-030412-DP1-030412-DP2-STL
Avem grija sa asteptam intre operatii sa afiseze casa de marcat codurile. Cu cat casa de marcat este mai incarcata, cu atat timpul de asteptare este mai mare.
Casa de marcat este Ortegh Lili, dar il va suna pe cel cu service-ul.Poate se face la fel.
Mersi oricum!
Mersi oricum!
Dar de ce mai trebuie să fie problema contabilului şi o chestie de genul ăsta, chiar nu mă duce mintea... 
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
tudorachea
Pentru că trebuie să înregistrăm vânzările din ziua respectivă...
Iar eu ziceam de ce trebuie să fie problema contabilului dacă cineva pierde din acte, sau dacă acel ce manevrează casa de marcat nu are cunoştinţele necesare pentru a rezolva astfel de cazuri?pavlovm scrie:Buna ziua,
Eu înregistrez în conta acele acte care mi se predau şi gata, de ce trebuie să mă mai doară capul ce au predat şi ce nu?Mi se pare normal ca fiecare să-şi facă munca şi să poarte răspunderea, nu toate să se spargă numai în capul contabilului.
Eu asta am vrut să scot în evidenţă, iar dacă prin asta jignesc vreun coleg de breaslă, îmi cer scuze.E doar o simplă părere, vorba lui Eugen01.
- balteanuc692
Ai dreptate Ferenta. Dar, dupa o mare perioada de timp, vin clientii cu ochi in lacrimi sa-i ajutam si nu prea mai avem ce le face, va fi fost prea tarziu. Dar daca putem sa ne facem viata mai usoara pe viitor, putem macar sa le spunem in timp util ce le lipseste ca sa nu ne fie tot noua greu mai tarziu...
Da, ai dreptate şi tu, dar dacă tu ca şi contabil uiţi să depui o declaraţie sau o pierzi înainte s-o depui, tot acei clienţi vin cu ochii în lacrimi
şi-ţi spun că nu-i nimic, te-au iertat şi plătesc repede amenda, fără comentarii la adresa contabilului, bineînţeles ca să ne facă viaţa mai uşoara! 
- balteanuc692
-
horvaya687
"Un contabil bun se pricepe la toate" - mi-a spus la facultate profu de conta.
De fapt aici se implineste visul tov. N. Ceausescu despre dezvoltarea multi laterala
De fapt aici se implineste visul tov. N. Ceausescu despre dezvoltarea multi laterala
-
promovest96
Doamne, bietul contabil cate trebuie sa mai stie