Problema de facultate
- balteanuc692
Re: Problema de facultate
Am explicat intr-un topic cam cum am ajuns in situatia asta... e mai mult decat comica... acum nu mai pot da inapoi 

- balteanuc692
Art. 7 punctul 22:
22. persoană fizică nerezidentă - orice persoană fizică care nu este persoană fizică rezidentă;
punctul 25:
25. persoană juridică străină - persoană juridică străină - orice persoană juridică care nu este persoană juridică română şi orice persoană juridică înfiinţată potrivit legislaţiei europene care nu are sediul social în România;
Punctul 17:
17. nerezident - orice persoană juridică străină, orice persoană fizică nerezidentă şi orice alte entităţi străine, inclusiv organisme de plasament colectiv în valori mobiliare, fără personalitate juridică, care nu sunt înregistrate în România, potrivit legii;
Da, poate fi si juridica...
Dar, daca problema nu spune nimic de TVA, nu cred ca ar trebui sa iau in calcul TVA-ul...
22. persoană fizică nerezidentă - orice persoană fizică care nu este persoană fizică rezidentă;
punctul 25:
25. persoană juridică străină - persoană juridică străină - orice persoană juridică care nu este persoană juridică română şi orice persoană juridică înfiinţată potrivit legislaţiei europene care nu are sediul social în România;
Punctul 17:
17. nerezident - orice persoană juridică străină, orice persoană fizică nerezidentă şi orice alte entităţi străine, inclusiv organisme de plasament colectiv în valori mobiliare, fără personalitate juridică, care nu sunt înregistrate în România, potrivit legii;
Da, poate fi si juridica...
Dar, daca problema nu spune nimic de TVA, nu cred ca ar trebui sa iau in calcul TVA-ul...
- balteanuc692
Legat de ultima problema, daca eu am o firma si prestez servicii in Italia (zidarie, etc), firma italiana pentru care prestez aceste servicii ar trebui sa imi opreasca impozit pe venit nerezidenti? Si daca prezint Certificatul de Rezidenta Fiscala, se aplica conventia pentru evitarea dublei impuneri? 

- balteanuc692
Am luat 10 la examen, cea mai buna lucrare, 20 de pagini am scris
Multumesc Domnule Toma, as fi foarte onorat daca v-as strange mana 2 minute cand mai treceti prin Bucuresti si aveti timp

Multumesc Domnule Toma, as fi foarte onorat daca v-as strange mana 2 minute cand mai treceti prin Bucuresti si aveti timp

- fagarasa176

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
Unaaaaa?
Cat poate sa ducaaaa

Felicitari. Meritul este exclusiv al tau. Nu eu si nici altcineva nu a scris pentru tine. Si ai inteles ce ti s-a explicat.
Bravo, inca odata.
Sunt in Bucuresti, de luni
Bravo, inca odata.
Sunt in Bucuresti, de luni

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
- balteanuc692
Eeeeeeee, daca aveti timp si placere, va stau la dispozitie pentru orice ajutor. 

@balteanuc692
Să ai grijă că nota aia mare o să te coste scump pe forum dacă întrebi sau răspunzi vreo tâmpenie.
Felicitări oricum!
Să ai grijă că nota aia mare o să te coste scump pe forum dacă întrebi sau răspunzi vreo tâmpenie.

Felicitări oricum!

Ultima oară modificat Mie Iun 13, 2012 12:06 pm de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
- fagarasa176
Da la mare la soare...la o bere nu?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
Va dati seama ca acum nu imi mai vine sa raspund la nimeni ca sa nu mi-o fur

- balteanuc692
Trebuie sa ajungem si la mare, doua zile macar...
Cum proceder cu amortizare la calculul imp.profit in Reg. Evid.fiscala?
Trebuie sa trec ct.6811 la nedeductibile (avand in vedere ca trebuie scazuta amortizarea fiscala si adunata amortizare contabila la rezultatul brut) pt.a avea un rezultat corect al profitul impozabil)? Asta inseamna ca ?trebuie sa depun rectificative la trimestru. I si II din 2015?
Eu am lasat ct.6811 la cheltuieli. deductibile fiscal...
Trebuie sa trec ct.6811 la nedeductibile (avand in vedere ca trebuie scazuta amortizarea fiscala si adunata amortizare contabila la rezultatul brut) pt.a avea un rezultat corect al profitul impozabil)? Asta inseamna ca ?trebuie sa depun rectificative la trimestru. I si II din 2015?
Eu am lasat ct.6811 la cheltuieli. deductibile fiscal...
Totusi de ce ar trebui sa treci amortizarea la nedeductibil?
Ai o evidenta separata pentru deducere fiscala?
Ai o evidenta separata pentru deducere fiscala?
Amortizarea fiscala e aceeasi suma cu amortizarea contabila. Eu inca nu am facut singura o D101, dar vad ca acolo in caculul impozitului pe profit se adauga amortizarea fiscala si se scade amortizarea contabila. In registrul de evidenta fiscala am completat doar calculul impoz.pe 2014, deci D101 de catre vechea contabila si acolo exact asa ajunge la suma care va veni impozitata. Eu in Saga am lasat amortizarea la chelt. deductibile, dar am citit pe forum un subiect ridicat de catre PintaE (este inchis acum subiectul) unde prin 2014 ruga sa mai se adauge casute pt. ca nu este bine pt. toate societatile acest calcul din SAGA. Ma gandeam ca si eu trebuia sa tin cont sa adaug cheltuiala cu amortizarea contabila la rezultatul final, iar din program solutia ar fi sa trec aceste cheltuieli cu amortizarea la ndeductibile. M-ati putea lumina, va rog?