BILANT LICHIDARE VOLUNTATA ASOCIAT UNIC

nedelcum92

BILANT LICHIDARE VOLUNTATA ASOCIAT UNIC

#1 Mesaj de nedelcum92 »

Buna seara,
Am si eu nevoie de un exemplu de bilant de lichidare voluntara.
Adresa mea de e-mail ecte [email protected].
Va multumesc,
O seara frumoasa.

balazse

Re: BILANT LICHIDARE VOLUNTATA ASOCIAT UNIC

#2 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
Vezi ca in partea de sus-dreapta este un buton "cautare" cu ajutorul caruia poti gasii raspunsuri la probleme.
Poate te ajuta:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... +voluntara
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... +voluntara

tatum

#3 Mesaj de tatum »

Buna seara ,
eu am urmatoarea situatie SC z SRL -microintreprindere- a inregistrat piedere in anii 2007-2009 in suma de 3300 lei ;
in 2010 SC z devine platitoare de impozit pe profit si inregistreaza pierdere 100 lei (isi suspenda activitatea in cursul anului 2010) .
Se va proceda la dizolvarea cu lichidarea , in 2012, a SC x. SRL. In balanta avem solduri astfel :
1012 – 500 C
1171 – 3400 D
4551 – 2900 C
se vor efectua inregistrarile :
4551 = 758 – 2900
758 = 121 - 2900
Intrebarea mea este : ar trebui calculat impozit pe profit pentru suma de 2800 lei (2900-100 pierdere fiscala 2010) ?
Multumesc anticipat

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Inregistrarea aia nu-si are rostul, genereaza profituri nereale.
Iar daca a facut un act de donatie, normal ca este un profit impozabil...
Dar repet, nu are rost sa se complice.

tatum

#5 Mesaj de tatum »

Multumesc !
N-a facut nicun act de donatie , dar 4551 trebuie inchis si nu vad cum altfel .

balteanuc692

#6 Mesaj de balteanuc692 »

Eu as face o hotarare AGA prin care asociatul renunta la suma din 4551 pentru a stinge pierderile din anii anteriori.
Este venit impozabil dar se stinge cu pierderea fiscala din anii anteriori.
Notele contabile mi se par corecte.

tatum

#7 Mesaj de tatum »

Pierderea provine din perioada in care firma era microintreprindere .
Acum ar trebui sa calculez impozit pe profit , deci nu pot acoperi pierderea microintrep. din profitul impozabil .
Si atunci rezulta : datorez impozit pe profit ( provenit din aporturile asociatilor) ?
Acoperirea pierderilor din 2007-2009 microintreprindere ar trebui sa se faca din profitul net ?
E absurd !

balteanuc692

#8 Mesaj de balteanuc692 »

Art. 26 CF, alin. 4:
(4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), respectiv alin. (5), de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu. Această pierdere se recuperează pe perioada cuprinsă între data înregistrării pierderii fiscale şi limita celor 5 ani, respectiv 7 ani, după caz.
alin. 1:
(1) Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

alin 5:
(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pierderea fiscală anuală realizată începând cu anul 2009, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

Concluzie:
Pierderea fiscala inregistrata in perioada cat a fost microintreprindere se recupereaza in anii urmatori, chiar daca a devenit platitor de impozit pe profit.

tatum

#9 Mesaj de tatum »

Multumesc ca existati !
Nu reusisem sa trag concluzia ( art.26 la-am citit aseara , dar eram oarecum atenta si la circul din parlament) .

tatum

#10 Mesaj de tatum »

scuze :oops:
" l-am "

ralciuc

#11 Mesaj de ralciuc »

@tatum
nu te grabi si mai citeste odata art 26 (aseara l-ai inteles bine)

@balteanuc

Art. 26 CF, alin. 4:
(4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), respectiv alin. (5), de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu. Această pierdere se recuperează pe perioada cuprinsă între data înregistrării pierderii fiscale şi limita celor 5 ani, respectiv 7 ani, după caz.

Concluzia : Pierderea fiscala din perioada in care societatea a fost platitoare de imp pe venit nu se poate recupera din profitul urmatorilor 5 sau 7 ani.Pierderea fiscala s-ar fi putut recupera daca societatea era :
a.platitoare de imp pe profit
b.platitoare de imp pe venit
c. platitoare de imp profit (aici s-ar fi putut recupera pierderea fiscala din perioada a. in functie de cei 5 respectiv 7 ani)

balteanuc692

#12 Mesaj de balteanuc692 »

Se poate sa aiba dreptate colegul/a:
Dar ati scris cam aiurea concluzia, poate ca voiati sa scrieti:
Societatea a fost mai intai platitoare de impozit pe profit, a inregistrat pierdere fiscala, dupa care a devenit platitoare de impozit pe venit, a inregistrat iar pierdere (aceasta pierdere nu e recuperabila) dupa care iar a devenit platitoare de impozit pe profit. De aici nu poate recupera pierderea fiscala decat din prima perioada cand a fost platitoare de impozit pe profit.
Corect?

balteanuc692

#13 Mesaj de balteanuc692 »

Dupa parerea mea, cat timp au fost platitori de impozit pe venit nu aveau dreptul sa deduca pierderea fiscala din spate(de cand erau platitori de imozit pe profit).
Dar e foarte interesant sa mai vedem si alte pareri de la colegi.

tatum

#14 Mesaj de tatum »

" eu am urmatoarea situatie SC z SRL -microintreprindere- a inregistrat piedere in anii 2007-2009 in suma de 3300 lei ;
in 2010 SC z devine platitoare de impozit pe profit si inregistreaza pierdere 100 lei "

Deci a fost initial microintreprindere 2007-2009 .
Din 2010 a devenit platitoare de impozit pe profit si asa este si acum cand se pune problema lichidarii .
Tocmai aici era problema . Pierderea de 3300lei a fot obtinuta perioada cat a fost microintreprindere ( sold debit.cont 117 ) . Tot in 117 este si pierderea 100 lei, aferenta anului 2010, cand a devenit platitoare de imp. profit .
Si atunci ar trebui : 4551 = 758 - 2900 si 121 = 758 - 2900
Se datoreaza impozit pe profit pentru 2800 lei ( am scazut doar pierderea aferenta anului 2010) .

tatum

#15 Mesaj de tatum »

balteanuc692
" Dupa parerea mea, cat timp au fost platitori de impozit pe venit nu aveau dreptul sa deduca pierderea fiscala din spate(de cand erau platitori de imozit pe profit). "

Nici n-am spus ca ar fi dedus sau ca aveau acest drept.

Scrie răspuns