contract administrator unic

radup935

contract administrator unic

#1 Mesaj de radup935 »

s-a tot vorbit pe forum despre modificarile aduse legii 31/1990 si eu tot nu m-am lamurit. sa dau cazuri concrete: am o societate, SRL, cu doi asociati, unul dintre ei este si administrator- administratorul poate incheia contract de munca? pe ce functie?
am o alta societate cu un asociat unic si altul este administrator unic: ce contracte trebuie sa le inchei si daca sunt obligata?
intr-un SRL asociatul unic poate fi pana la urma si administrator sau sa aiba si alta functie?

munteanud411

#2 Mesaj de munteanud411 »

La SRL cu doi asociati, administratorul poate fi nicadrat pe una fin functiile executive din organigrama. in aceasta situatie sint eu :- administrator si, in acelasi timp operator calc cu contract individual de munca.
Din cite stiu, asociatul unic este automat administrator daca nu incheie un contract de administrare cu o persoana dinafara (firma spe cializata)
In aceasta situatie trebuie incheiat un contract de prestari servicii ( de administrare0. Modele cred cao sa gasesti pe Net.
Din cite stiu, asociatul unic nu poate fi incadrat pe nici o functie incadrul firmei sale. Asa am retinut de la ITM cind mi-am facut contractul de operator :- intrebarea de baraja fost : "sinteti asociat unic? _ Nu ! - Atunci puteti sa faceti contractul, chiar daca sinteti administrator.
Si ca dovada cae corect, pe 23.02.2007 am avut control de la ITM si mi-au zis ca pot sa-mi fac contractul pe 8 ore nu numai pe 4 cit este acum
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

munteanud411

#3 Mesaj de munteanud411 »

Cred totusi ca asociatul unic isi poate face contract de administrare cu el insusi si asta pentru a stabili o eventuala indemnizatie lunara, in locul dividendelor de la sfirsitul anului.
Nu sint foarte sigur insa !
Avem insa printre colegii de pe forum niste fete si baieti "beton' in legislatie care ne vor lamuri pe amindoi.
Dan-

radup935

#4 Mesaj de radup935 »

deci daca sunt doi asociati si unul este administrator, cel din urma poate fi orice in firma. dar acum pun o intrebare: functia de administrator exista in nomenclator? poate sa incheie un contract de munca pe functia de administrator? :? am pus asa o intrebare sa nu mai caut eu cine stie pe unde. multumesc pentru raspunsuri!

munteanud411

#5 Mesaj de munteanud411 »

In COR apare administrator la codul 512101, fara nici o alta precizare.Pentru a incheia un contract de munca intre administrator si administrator, va trebui sa treci in contract si mai ales in fisa postului, cam tot ce scrie in Legea societatilor comerciale. Si drept sa iti spun ,nici nu sint sigur ca e legal, ca sa nu spun ca nu inteleg de ce sa te legi la cap. Daca nu ai un post de asistent manager, tehnician productie sau alte functii cu denumiri pompoase dar care nu implica nici o activitate concreta, le poti crea fara probleme si sa il incadrezi acolo cu ce salariu vrei. Esential e sa nu uiti sa modifici ORGANIGRAMA societatii ( aia anexata la Regulamentul de Ordine Interioara. Mai jos ai adresa unde gasesti clasificarea ocupatiilor
http://www.dsclex.ro/ocupatii/cor3.htm
Dan-

promovest96

Re: contract administrator unic

#6 Mesaj de promovest96 »

Buna!

Un srl angajeaza pe functia de administrator al firmei o persoana care are o scoala profesionala, liceu seral si o postlieala. Pe fisa postului scrie ca trebuie sa aibe o pregatire profesionala în domeniu....dar nu prea are...cum e, corect?

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Pe ce cod COR?

iosiff

#8 Mesaj de iosiff »

Ca sa angajeze pe cineva ca administrator sunt necesare studii superioare.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Ai citit in ce categorie intra "administrar"-ul? Codul 515104 intra la "5151 - Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii".

promovest96

#10 Mesaj de promovest96 »

515104-Administrator, asa imi apare, simplu in Revisal.
E vorba de administrator de firma. Nu e bun codul ales de mine sa inteleg?

Multumesc!

gramac921

#11 Mesaj de gramac921 »

ar trebui sa ai "Administrator societate comerciala" cod COR 214945 . ( dar e cu studii superioare - musai ) :)

promovest96

#12 Mesaj de promovest96 »

Si daca tot musai asociatul firmei vrea sa angajeze pe cineva ca si administrator de societate comerciala care nu are studii sup pot sa trec 515104 Administrator ? :D
Sau o sa am probleme cu ITM-ul....?

gramac921

#13 Mesaj de gramac921 »

pai codul ala se refera la administratorul ( intendent - imobile, sedii etc ) din Grupa minora 515 - Supraveghetori cladiri si gospodarii - studii medii , nicidecum la cel pt administrarea unei societati comerciale. :)

Daca nu are studii superioare , sa-i faca un contract de mandat ca si administrator societate coemrciala .

promovest96

#14 Mesaj de promovest96 »

Buna

In legatura cu codul acesta cor, administrator SC , 214945, este o firma care din greseala a trecut in revisalul nou vers. 5.0.6, in loc de 214945, codul 515104...functia reala e de administrare firma.
Cum pot corecta asta acum in revisal? Adica ce acte trebuie sa intocmesc pentru a corecta ?

Va multumesc, o zi buna!

promovest96

#15 Mesaj de promovest96 »

gramac921 scrie:
Daca nu are studii superioare , sa-i faca un contract de mandat ca si administrator societate coemrciala .
Ideea este ca in prezent este angajat in firma dar pe alta functie, se dorea doar sa-i schimbe functia.
Ce presupune un contract de mandat ca si administrator SC? Trebuie sa-i inchid contractul de munca sau cum se procedeaza, ce se plateste la acest contract si cum?

Mutumesc!

Scrie răspuns