calcul net CM

serbanr418

Re: calcul net CM

#16 Mesaj de serbanr418 »

balazse scrie:Si inainte de 28.03.2013 nu tot cod 08 ai avut, iar certificatul este "in continuare"?
Verifica de cand introduci CM cu cod 08.
Am undeva in saga de bifat in continuare?
Codul este bine 08.

septimiuv

#17 Mesaj de septimiuv »

nu ai bifa
se prinde programul singur

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Pentru SerbanR418
Verifica perioada introdusa pe cod 08 si atunci o sa vezi ca atentionarea este corecta, adica ai depasit cele 126 de zile care s-ar fi putut acorda pentru concedii pentru sarcina si lauzie, sau ceva ai introdus gresit.

serbanr418

#19 Mesaj de serbanr418 »

salariata si-a luat doar cele 42 de zile obligatorii, nu-mi dau seama unde am gresit de-mi da aceasta alerta. Eu am completat urmatoarele rubrici:
- serie concediu
-nr concediu
-data acordarii
- codul: 08
- medicul de familie
- perioada concediului: cel din martie de pe 28-31 si din aprilie toata luna
- zile baza 124 ( in luna aprilie nu-mi ia in calcul luna martie, nu ar trebui sa tina cont si de luna martie ? sau lunile in care se acorda concediu nu intra in calcul la cele 6 luni??)- venitul baza (350 sal brut pe 2 ore *6luni=2100 lei)
- media zilnica 16.94

Mai trebuie completat ceva, am facut bine?
Si mai am o nelamurile, daca salarita care are concediu are contract de munca la trei firme, concediul il lasa la activitatea de baza si la celelate societatii duce copii si scrie pe ele conform cu originalul?

Multumesc

cernatv

#20 Mesaj de cernatv »

Pentru medicalele "in continuare" se foloseste media zilnica de la certificatul initial.
Da, copii dupa certificatul medical cu mentiunea conform cu originalul si stampila firmei unde are functia de baza.

balazse

#21 Mesaj de balazse »

Pentru SerbanR418
Verifica concediile medicale care au fost introduse utilizand codul 08, este posibil sa fi gresit codul pe o anumita perioada.

serbanr418

#22 Mesaj de serbanr418 »

Codul este corect, 08. Daca concediul este in martie(concediu din 28.03.2013-31.03.2013), lunile pentru calcului bazei vor fi din septembrie-fabruarie. Dar pentru concediul din aprilie (concediu toata luna), de ce saga imi ia tot aceleasi luni ca baza de calcul? Lunile in care se acorda concediul nu se iau in calcul?
Pentru a fi in concediu "in continuare" zilele baza de calcul trebuie sa fie aceleasi ca la concediul initial?
Cand completez laformularul concediul medical, iau aceleasi date care mi le face saga? Adica la zile, baza de calcul, venit brut? Sumele din calcul indemnizatie concediu medical trebuie sa fie cu cele trecute pe concediile care se duc la CASS?
Si mai am o intrebare: Cand dau centralizator integral concedii, imi arata numai luna aprilie cu concediul, cel din martie nu-mi apare.

Poate ma lamureste cineva cu completarea corecta in saga a acestor concedii medicale.
Va multumesc.

balazse

#23 Mesaj de balazse »

1. Nu ai dat informatii despre perioadele pe care ai completat CM cu cod 08 (anterior perioadei 28.03.2013) ca sa putem da cu parerea referitor la mesajul primit.

2. Avand in vedere ca este un CM "continuare" atunci este normal ca sa calculeze aceeasi baza de calcul (nu ai mentionat daca este vorba de un CM initial sau continuare), daca nu este de tip continuare atunci este un pic mai greu, deoarece in program nu se poate alege daca CM este de tip initial sau continuare, dar daca este initial, pentru a obtine baza de calcul corect data acordare il completam cu cateva zile ulteriore pana cand obtinem baza de calcul, dupa care revenim si corecta.
Baza de calcul se calculeaza pentru perioadele anterioare pentru care se face calculul.
Din informatiile obtinute din program (calcul baza si stat de plata) se completeaza datele pe certificat.
Cu partea de centralizator din pacate nu te pot ajuta.

Totusi ar fi bine ca sa mai citesti un pic actele normative postate aici:
http://www.cnas.ro/legislatie/concedii- ... i-medicale

serbanr418

#24 Mesaj de serbanr418 »

concediul initial este acordat de pe 28.03.2013-31.03.2013.
Continuare concediu in aprilie de pe 01.04.2013-30.04.2013.

Inainte de a intra in concediu de sacina si lauzie, salariata nu si-a mai luat concediu inainte, deci ea de cand a nascut, de pe 28.03.2013 si-a luat concediu de lauzie, cele 42 de zile, mai are continuare concediu si in mai.

Cum ar trebui sa imi apare in saga concediile?
Multumesc tare mult, imi este de f mare ajutor raspunsul.

balazse

#25 Mesaj de balazse »

Si pe perioada de "sarcina" nu si-a luat concediu medical? Intreb acest lucru, deoarece pentru sarcina si lauzie se acorda 126 de zile si daca se depaseste atunci apare acel mesaj de atentionare.
Ce intelegi prin "Cum ar trebui sa imi apare in saga concediile?" ?

serbanr418

#26 Mesaj de serbanr418 »

nu si-a luat concediu de sarcina deloc.

Mie in saga imi apare asa: in luna martie:zile baza de calcul 124 (din luna sept 2012-februarie 2013), venit 2100 (este contrcat cu timp partial 350 lei*6 luni),media zilnica 16.94. (in concediu din martie asta completez pe formularul roz)
In luna aprilie imi apare la fel, tot din sept-februarie, nu ar fi trebuit sa se calculeze din lunile oct-martie zilele baza de calcul? chiar daca in martie a avut concediu?

Asta este una din dilemele mele!

balazse

#27 Mesaj de balazse »

Pe certificat (exemplar 1 si 2) va trebui sa completezi:
- baza de calcul a indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate: 2.100;
- zile baza de calcul: 124;
- media zilnică a bazei de calcul a indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate: 16,94;
- cuantumul indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate: 29;
- Indemnizaţie suportată din bugetul FNUASS pentru concedii şi indemnizaţii: zile: 2; lei: 29.

In luna aprilie este normal sa ai aceeasi baza de calcul deoarece este un CM in continuare si nu unul initial.

Din pacate totusi nu inteleg de ce ti-a aparut alerta "Concediul pentru sarcina si lauzie a salariatei a expirat pe 31.03.2013".

serbanr418

#28 Mesaj de serbanr418 »

Am dat pe butonul rezolvat de la alerta si mi-a disparut mesajul. Imi arata alerta 0.
Multumesc tare mult pentru timpul acordat.

zaineal

#29 Mesaj de zaineal »

Buna ziua, pana la urma centralizator integral nu ar trebui sa scoata lista concediilor medicale cumulat, imi da aceesi situatie cu centralizator concedii medicale, adica pe fiecare luna in parte, am cum sa scot din saga sau acesta ramane de completat separat?

balazse

#30 Mesaj de balazse »

Totusi acel centralizator lunar, de ce sa contina date pe mai multe luni?
Centralizeaza toate concediile medicale de la unitate.

Scrie răspuns