Am preluat de curand o contabilitate si fac niste verificari pe intracomunitare. sa vad cum stau. Ei...si m-am lovit de o problema.
in septembrie 2011 societatea din romania(platitoare de TVA - inregistrata in ROI) a inregistrat in contabilitate si in 390 o factura primita de la o firma din Germania(platitoare de TVA) reprezentand o " payment for the hunt in Namibia for accommodation and hunting costs" (plata pentru vânătoare în Namibia, pentru costurile de cazare și de vanatoare) - adica prestare de servicii, in valoare de 4.300 eur. OK. pana aici totul e bine (!). Eu fiind fata desteapta (sic!) si frunzarind codul fiscal la exceptiile de la art.133, mi-am zis ca n-ar fi trebuit declarata in 390. Am cerut si de la fisc un raport si intr-adevar cei din Germania nu au declarat in VIES.
Dar, totusi, nu sunt chiar atat de desteapta pe cat ma cred

....asta in cazul in care voi avea verificari de la fisc. sa stiu ce vorbesc

Mersi frumos!
P.s. La fel sunt inregistrate si declarate de societatea din Romania si urmatoarele facturi primite de la partenerul german, dar care reprezinta, pe langa plecari spre expeditie, zboruri si aterizari ( se pare ca firma din germania era o societate de turism), dotarea cu echipament pentru expeditie - deci niste prestari de servicii - dar si plati pentru vizele pentru namibia si africa de sud. Toate acestea sunt inregistrate in contabilitate fara TVA, sunt declarate in 390, dar neamtu nu declara in VIES. Cum e corect?
Ms.