Noutati legislative
Re: Noutati legislative
De acum in colo pentru toate bonurile vei utiliza "B", oricum pentru cele care depaseau 100 euro trebuia sa ceri factura sa fie deductibila TVA-ul.
http://www.mfinante.ro/transparent.html ... &locale=ro
privind măsuri fiscal - bugetare pentru îndeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative - publicat în data de 12.09.2013
(mai la vale de pagina 13, la titlul (foarte modest de altfel) Modificarea şi completarea unor acte normative )
Last Edit: A fost concretizat prin OUG88/18.09.2013 aparuta in MOF 593/20.09.2013.
(Asa..de amuzament...respectivul monitor a aparut vineri seara !!)
privind măsuri fiscal - bugetare pentru îndeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative - publicat în data de 12.09.2013
(mai la vale de pagina 13, la titlul (foarte modest de altfel) Modificarea şi completarea unor acte normative )
Last Edit: A fost concretizat prin OUG88/18.09.2013 aparuta in MOF 593/20.09.2013.
(Asa..de amuzament...respectivul monitor a aparut vineri seara !!)

ma rog...cam tarziior ma trezesc si eu dar..poate e de folos sinteza respectiva:
http://www.avocatnet.ro/content/article ... z2hmi3BBEa
http://www.avocatnet.ro/content/article ... z2hmi3BBEa
http://www.anaf.ro/public/wps/portal/!u ... EdFAND93zg!/
OPANAF/3330.
Intrebari:
1. Procedura de inregistrare in scopuri de TVA .
- aceasta procedura nu are termen de solutionare .?
- nu exista termen de inregistrare in Registrul platitorilor de TVA ?
2. De asemenea, s-a introdus un nou formular si anume 099, dar ce se intampla cu Declaratia 010 - vectorul fiscal ? Pentru ca daca te-ai infiintat si faci o modificare in vectorul fiscal esti obligat sa depui formularul 010 in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului, in conformitate cu prevederile art. 77 din Codul de Procedura fiscala.
3. O alta problema pe care o sesizez: e vorba de una din conditiile care trebuie indeplinite de o societate care a avut codul de TVA anulat si anume "a) faptele care au condus la anularea înregistrării nu au fost scoase din evidența cazierului fiscal al persoanei impozabile" . Dupa cate stiu eu, acest lucru trebuie facut tot de ANAF.
4. Si ultima chestie : de ce un contribuabil este obligat sa depuna un certificat constatator recent, care sa cuprinda toate datele de identificare ale administratorilor si asociatilor, in conditiile in care intre ANAF si ONRC exista protocol incheiat privind schimbul de informatii ?

OPANAF/3330.
Intrebari:
1. Procedura de inregistrare in scopuri de TVA .
- aceasta procedura nu are termen de solutionare .?
- nu exista termen de inregistrare in Registrul platitorilor de TVA ?
2. De asemenea, s-a introdus un nou formular si anume 099, dar ce se intampla cu Declaratia 010 - vectorul fiscal ? Pentru ca daca te-ai infiintat si faci o modificare in vectorul fiscal esti obligat sa depui formularul 010 in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului, in conformitate cu prevederile art. 77 din Codul de Procedura fiscala.
3. O alta problema pe care o sesizez: e vorba de una din conditiile care trebuie indeplinite de o societate care a avut codul de TVA anulat si anume "a) faptele care au condus la anularea înregistrării nu au fost scoase din evidența cazierului fiscal al persoanei impozabile" . Dupa cate stiu eu, acest lucru trebuie facut tot de ANAF.
4. Si ultima chestie : de ce un contribuabil este obligat sa depuna un certificat constatator recent, care sa cuprinda toate datele de identificare ale administratorilor si asociatilor, in conditiile in care intre ANAF si ONRC exista protocol incheiat privind schimbul de informatii ?

La pct.4 răspunsul este pentru că (virgulă
) costă acest certificat constatator, iar aceste costuri impuse contribuabililor sunt în paralel veniturile cuiva!

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
1. -30 de zile, iar daca se constata nereguli, se trimite o notificare la care se raspunde in termen de 15 zile de catre solicitant , mai departe....pauza
-din cate am intalnit, NU
2. anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri TVA a creat noua specie: struto-camila, adica nici platitor, nici neplatitor, si platitor si neplatitor, toate acestea concomitent, dupa cum ii convine ANAF-ului.
neplatitor la cumparare, platitor la vanzare, clientii tai cumpara ca si de la un neplatitor chiar daca le-ai taiat Factura cu TVA.
formularul 010???.....ce mai conteaza! te-au taiat de pe lista, ura si la gara!
vezi: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/le ... 1_2013.pdf
3. corect! dar, daca tie iti convine sa ramai in continuare struto-camila....de unde sa stie ANAF-ul ca vrei iar cod TVA?
ce nu e trecut aici si am intalnit la una dintre administratii (nu spun care
), trebuie depuse la dosarul carora li s-a anulat inregistrarea din cauza nedepunerii sau depunerii pe 0 d300 2 trimestre consecutive.... copii dupa actele de identificare ale asociatilor si administratorilor, iar daca acestia sunt persoane straine, ai pus-o!
ti se cere CNP.....WTF? pai, astia sunt straini, hellooooo!
...bine, bine, dar eu trebuie sa le verific cazierul, atunci vrem NIF......WTF? pai, n-au NIF, ca n-au avut niciun venit pe teritoriul Ro ca sa se inregistreze prin formularul 030, deci, n-au cazier
.....atunci, la revedere inregistrare in scopuri TVA!!!
degeaba le explici ca si daca s-ar inregistra prima data in scopuri TVA si te uiti la conditiile din Ordinul 2795/2011, art. 3, pct. b) :
4. - pai, acolo te mai prinde, daca ai ghinionul si ti-a expirat chiar atunci sediul sau mandatul administratorilor ca sa-ti zica mars de-aici!....asta pe langa, banutzii de rigoare
dar, sa te fereasca sfantul sa te afli si in transfer de dosar fiscal intre administratii ca...mori incet ca indienii....cum mor eu cand vad ca lb. romana pt angajatii ANAF este doar un hobby sau, mai rau...materie optionala 
-din cate am intalnit, NU
2. anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri TVA a creat noua specie: struto-camila, adica nici platitor, nici neplatitor, si platitor si neplatitor, toate acestea concomitent, dupa cum ii convine ANAF-ului.
neplatitor la cumparare, platitor la vanzare, clientii tai cumpara ca si de la un neplatitor chiar daca le-ai taiat Factura cu TVA.
formularul 010???.....ce mai conteaza! te-au taiat de pe lista, ura si la gara!
vezi: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/le ... 1_2013.pdf
3. corect! dar, daca tie iti convine sa ramai in continuare struto-camila....de unde sa stie ANAF-ul ca vrei iar cod TVA?
ce nu e trecut aici si am intalnit la una dintre administratii (nu spun care

ti se cere CNP.....WTF? pai, astia sunt straini, hellooooo!
...bine, bine, dar eu trebuie sa le verific cazierul, atunci vrem NIF......WTF? pai, n-au NIF, ca n-au avut niciun venit pe teritoriul Ro ca sa se inregistreze prin formularul 030, deci, n-au cazier
.....atunci, la revedere inregistrare in scopuri TVA!!!
degeaba le explici ca si daca s-ar inregistra prima data in scopuri TVA si te uiti la conditiile din Ordinul 2795/2011, art. 3, pct. b) :
exact ca la Reg. Com. cand se infiinteaza societatea, este suficienta declaratia pe propria raspundere.....ei bine, NU! nu au vrut sub nicio forma decat cu NIF, ca lor le trebuie NIF-ul dupa care sa-i caute in calculator, altfel, NU!În cazul in care administratorii si/sau asociatii**) persoanei impozabile nu sunt inregistrati fiscal in Romania, acestia trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la art. 2 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001
4. - pai, acolo te mai prinde, daca ai ghinionul si ti-a expirat chiar atunci sediul sau mandatul administratorilor ca sa-ti zica mars de-aici!....asta pe langa, banutzii de rigoare

- fagarasa176
@eugen 099 era si inainte 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
ferenta , titta, fagarasa>
Multumesc, lucrand de ceva timp pe salariu de nesimtit, am tangenta cu subtilitatile TVA-ului doar teoretic.De aceea mai am nevoie si de opiniile unor practicieni.(Deh..incerc sa ma mentin in forma).Asa ca ...All of you, IOU !
ferenta> banuiam io asa o relationare cu ...coplata sau taxa de clawback, dar nu ii banuiam de rapacitate (autoritatile romane adica);
titta> dap...acum inteleg de ce mai tinerii colegi in contabilitate se gratuleaza din cand in cand cu :"Sa ai parte de transfer dosar fiscal".
Nu pot sa cred ca e vorba de ANAF sector 4.Cei drept in perioada cand aveau birourile in IMGB (poarta 4) da...de acord.Explicabil prin atmosfera sumbra de pe holuri (doar la expozitia aia de la Antipa din vara am mai avut aceeasi senzatie) mai mult chiar banuiam ca au sarcina de servici sa urmareasca filmul Seven (cu Morgan Freeman) sau brrrr, "4luni, 3 sap..2 zi".
De cand s-au mutat la sediul din/de la Cutitul de Argint...e alta optica...sau cel putin era in 2011.
fagarasa>hmmm....mai vorbim. I keep an eye on you !
Trecand peste frivolitatea celor de mai sus...sincer multumesc.
Multumesc, lucrand de ceva timp pe salariu de nesimtit, am tangenta cu subtilitatile TVA-ului doar teoretic.De aceea mai am nevoie si de opiniile unor practicieni.(Deh..incerc sa ma mentin in forma).Asa ca ...All of you, IOU !
ferenta> banuiam io asa o relationare cu ...coplata sau taxa de clawback, dar nu ii banuiam de rapacitate (autoritatile romane adica);
titta> dap...acum inteleg de ce mai tinerii colegi in contabilitate se gratuleaza din cand in cand cu :"Sa ai parte de transfer dosar fiscal".
Nu pot sa cred ca e vorba de ANAF sector 4.Cei drept in perioada cand aveau birourile in IMGB (poarta 4) da...de acord.Explicabil prin atmosfera sumbra de pe holuri (doar la expozitia aia de la Antipa din vara am mai avut aceeasi senzatie) mai mult chiar banuiam ca au sarcina de servici sa urmareasca filmul Seven (cu Morgan Freeman) sau brrrr, "4luni, 3 sap..2 zi".
De cand s-au mutat la sediul din/de la Cutitul de Argint...e alta optica...sau cel putin era in 2011.
fagarasa>hmmm....mai vorbim. I keep an eye on you !
Trecand peste frivolitatea celor de mai sus...sincer multumesc.
OMFP 1898/2013 ce modifica Ordinul 3055/2009:
http://www.contacafe.ro/topic14381.html#p23144
http://www.contacafe.ro/topic14381.html#p23144
Şi tot în legătură cu acest ordin 1868/2013, prin amabilitatea d-lui TomaC, căruia îi mulţumim frumos, avem explicaţii în link-ul de mai jos!
http://www.sagasoftware.ro/?p=990
http://www.sagasoftware.ro/?p=990
- fagarasa176
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
O ce veste minunata !
asta ca sa fim si in spiritul Craciunului...

ferenta , de ce pana in 25 ? ca acuma e pana in 20 numa '

se pare ca e oficial :
TVA la încasare pentru firmele cu CA de până la 500.000 de euro – opţională din 2014 (OUG adoptata azi de Guvern)
Guvernul a decis ca plata taxei pe valoarea adăugată la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro să devină opţională începând cu 1 ianuarie 2014.
In ORDONANŢA DE URGENŢĂ pentru reglementarea unor măsuri fiscale şi pentru modificarea unor acte normative (adoptata azi) – au fost reglementate o serie de măsuri, dintre care menţionăm:
- Aplicarea sistemului TVA la încasare devine opţională
- Legea nr. 148/2012 privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice se abrogă.
Prin actul normativ adoptat de Guvern se amână aplicarea accizei de 7 eurocenţi/litru de combustibil până la 31 martie 2014.
http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guver ... -ora-13-00

TVA la încasare pentru firmele cu CA de până la 500.000 de euro – opţională din 2014 (OUG adoptata azi de Guvern)
Guvernul a decis ca plata taxei pe valoarea adăugată la încasare pentru firmele cu până la 500.000 de euro să devină opţională începând cu 1 ianuarie 2014.
In ORDONANŢA DE URGENŢĂ pentru reglementarea unor măsuri fiscale şi pentru modificarea unor acte normative (adoptata azi) – au fost reglementate o serie de măsuri, dintre care menţionăm:
- Aplicarea sistemului TVA la încasare devine opţională
- Legea nr. 148/2012 privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice se abrogă.
Prin actul normativ adoptat de Guvern se amână aplicarea accizei de 7 eurocenţi/litru de combustibil până la 31 martie 2014.
http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guver ... -ora-13-00