storno fasct emisa in an 2013 si neincasata
storno fasct emisa in an 2013 si neincasata
Buna seara, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: am emis o factura de prestare serviciu in luna sept 2013, aceasta factura neincasandu-se pana la 31.12.2013. Am emis factura storno, mi se solicita reglare stornare si nu-mi gaseste factura neincasata ptr a o putea storna. E ceva ce nu fac bine?(nu cunosc f bine programul, mi s-a mai intamplat si alta data si nu stiu cum am iesit din "incurcatura") Va multumesc!
Re: storno fasct emisa in an 2013 si neincasata
mergi si cauta factura din septembrie 2013(vezi sa fie neachitata), te pozitionezi pe ea, si apesi butonul <Storno> de jos.
Se genereaza alta factura identica cu prima dar cu minus. la care modifici nr de factura , data cu 30.12.2013.
Cand o validezi o sa se deschida un ecran cu facturile in sold(neachitate) si o selectezi pe cea din sept 2013.
Bafta.
Se genereaza alta factura identica cu prima dar cu minus. la care modifici nr de factura , data cu 30.12.2013.
Cand o validezi o sa se deschida un ecran cu facturile in sold(neachitate) si o selectezi pe cea din sept 2013.
Bafta.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Pentru TartaA485
Bine ai venit pe forum!
Totusi ai o baza pentru stornarea facturii avand in vedere sa ca discutam de un pentru prestari servicii?
Bine ai venit pe forum!
Totusi ai o baza pentru stornarea facturii avand in vedere sa ca discutam de un pentru prestari servicii?
Ultima oară modificat Mie Ian 15, 2014 11:08 pm de către balazse, modificat 1 dată în total.
multumesc tare mult, o seara buna in continuare!:-)
buna seara, multumesc pentru urare!
am siguranta ca aceasta factura nu se va mai incasa si din acest motiv doresc stornarea ei.
multumesc, o seara buna in continuare!
am siguranta ca aceasta factura nu se va mai incasa si din acest motiv doresc stornarea ei.
multumesc, o seara buna in continuare!
Asta nu este o baza. Daca s-a efectuat serviciul esti bun la plata de impozite.
Dace doresti sa te descarci de factura ai posibilitatea de a trece pe cheltuieli, dar asta nu o sa fie deductibil.
Dace doresti sa te descarci de factura ai posibilitatea de a trece pe cheltuieli, dar asta nu o sa fie deductibil.
balazse, eu i-am dat omului ce a cerut...
tu esti domn il si inveti ..
tu esti domn il si inveti ..

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Am o situatie similara...in sensul ca beneficiarul serviciului recunoaste efectuarea lui, dar sustine ca nu a primit facturile (aug si sept) si nu e de acord sa primeasca facturi duplicat, pe motiv ca nu ei le-au pierdut.
E corect sa se faca stornare la aceste facturi ???
Multumesc
E corect sa se faca stornare la aceste facturi ???
Multumesc
pai mai lusteaza-le o data si le dai. Daca nu le mai are.
Ce facturi duplicat ? ! Scrie pe ele cumva ?
Ce facturi duplicat ? ! Scrie pe ele cumva ?
Pai asta e buba ca facturile sunt facute de mana, nu din Saga.
Clientul sustine sa stornez facturile din aug si sept si sa emit altele cu data de Dec.2014, ca sa le platesca.
Clientul sustine sa stornez facturile din aug si sept si sa emit altele cu data de Dec.2014, ca sa le platesca.
Stornati facturile pe care clientul nu le are si emiteti altele la momentul in care clientul le poate inregistra.
Exemplu: nu a primit facturile in august si septembrie. Le stornez si le emit pe luna decembrie; pastrez facturile stornate si i le trimit pe cele cu semnul plus.
Trimiteti NUMAI facturile pe PLUS cele pe minus nu i le trimiteti.
Exemplu: nu a primit facturile in august si septembrie. Le stornez si le emit pe luna decembrie; pastrez facturile stornate si i le trimit pe cele cu semnul plus.
Trimiteti NUMAI facturile pe PLUS cele pe minus nu i le trimiteti.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
In ceea ce priveste stornarea unei facturi de prestari servicii sunt de acord cu BalazsE: la un eventual control va trebui explicat motivul pentru care a fost emisa o factura de prestari servicii si apoi s-a anulat.
Citez din memorie: (SeptimiuV): Daca am zugravit un apartament, am folosit materiale si mana de lucru acum ma pot duce sa-i dau zugraveala jos de pe pereti? Si continui cu un alt exemplu: am transportat dintr-un loc in altul bunuri pentru care am emis o factura de prestari servicii; am foaie de parcurs (pe baza careia am scazut combustibilul) am pontaj (pe baza caruia am platit salariul soferului), etc, etc.
Foarte mare atentie la astfel de situatii.
Prin stornarea unui serviciu trebuie sa reconsider si cheltuielile pe care le-am facut pentru prestarea acelui serviciu.
Potrivit Codului fisccal:
Art. 21 - Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
Citez din memorie: (SeptimiuV): Daca am zugravit un apartament, am folosit materiale si mana de lucru acum ma pot duce sa-i dau zugraveala jos de pe pereti? Si continui cu un alt exemplu: am transportat dintr-un loc in altul bunuri pentru care am emis o factura de prestari servicii; am foaie de parcurs (pe baza careia am scazut combustibilul) am pontaj (pe baza caruia am platit salariul soferului), etc, etc.
Foarte mare atentie la astfel de situatii.
Prin stornarea unui serviciu trebuie sa reconsider si cheltuielile pe care le-am facut pentru prestarea acelui serviciu.
Potrivit Codului fisccal:
Art. 21 - Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
multumesc mult pt raspunsuri
am solicitat clientului rspectiv o notificare in care sa precizeze ca nu a primit facturile, si in baza lor sa stornez facturile.
daca firma este platitoare de impozit pe venit la trimestru, e in regula sa ramana cheltuielile cu prestarea (transport) in data perioadei aug si sept?
am solicitat clientului rspectiv o notificare in care sa precizeze ca nu a primit facturile, si in baza lor sa stornez facturile.
daca firma este platitoare de impozit pe venit la trimestru, e in regula sa ramana cheltuielile cu prestarea (transport) in data perioadei aug si sept?
Nu are nicio legatura.
La data la care facturile s-au emis s-a inregistrat impozitul; prin stornare de fapt repunem o situatie asa cum a fost. Asta nu inseamna ca va plati din nou impozit pentru acea stornare.
La data la care facturile s-au emis s-a inregistrat impozitul; prin stornare de fapt repunem o situatie asa cum a fost. Asta nu inseamna ca va plati din nou impozit pentru acea stornare.
am inteles, deci fac mai intai stornare, si dupa aceea factura corecta.
multumesc mult
multumesc mult