diferenta tva de plata balanta fata de decont

popad70

diferenta tva de plata balanta fata de decont

#1 Mesaj de popad70 »

1-Am urmatoarea situatie :
in decont tva de plata 11478 lei iar in balanta tva de plata este 7800.
Nu-mi explic de ce apare difrenta.Ma puteti ajuta cu o idee?

2-Mai am o problema : astazi am facut actualizarea cu saga 431 si dupa asta, cand fac balanta imi spune ca nu gaseste in conturi <54.
Am verificat conturile cu 54 , dar n-am vazut nici o problema.
Aveti idee unde si ce sa caut?

Multumesc mult!

balazse

Re: diferenta tva de plata balanta fata de decont

#2 Mesaj de balazse »

1. Trebuie sa verifici de unde vine diferenta, fisa de cont si jurnal cumparari/vanzari.
2. Ai un cont analitic, dar ai sters contul sintetic, cel mai probabil ai facut un transfer de pe sintetic pe analitic prin administrare bd. Ex: ai 542.1, dar nu ai contul 542. In acest caz trebui sa adaugi contul 542.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Eu zic că ați operat o plată sau încasare prin ecranul de plăți/încasări și acolo programul acceptă orice scrii. Și probabil ai folosit 54. la cont. Vezi articolele contabile să-ți dai seama.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

olteanz

#4 Mesaj de olteanz »

1. Dif tva de plata fata de decont cred ca vine de la o nota contabila care apare la inchidere tva, ptr regularizare ct 4428 TI sau TP si care nu se preia in decont. Cred ca s-a modificat ceva in inregistrarile din lunile anterioare: incasari, plati, etc, iar programul regleaza contul 4428 prin 4426 sau 4427. :roll:
Eu am modificat decontul, asta e, nu prea am explicatie.
1+1=3

popad70

#5 Mesaj de popad70 »

Da, am inregistrat decotul (bonuri de benzina, etc )si le-am achitat prin 542 si apoi 542 le-am inchis cu 5311.
LA fel am facut si luna trecuta si nu am avut diferente .
Daca am porocedat gresit, va rog sa-mi spuneti cum este corect sa pot corecta in timp util.
Multumesc!

popad70

#6 Mesaj de popad70 »

Ma ajutati si pe mine sa corectez situatia asta?
Practic nu stiu cum sa fac inregistrarea sa nu mai apara diferenta intre balanta si decont.
Multumesc mult!

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Verificați fișa contului 4426, pe perioade, cu jurnalul de cumpărări.
Alegeți intervale de câte 5 zile. Spre exemplu 4426 fișa pe perioada 1-5 decembrie comparată cu jurnalul de cumpărări pe 1-5 decembrie, apoi pe 6-10 decembrie, etc. Când vedeți diferențe pe intervalul cu pricina verificați fiecare zi în parte. Așa veți găsi mult mai simplu de unde vine eroarea.

popad70

#8 Mesaj de popad70 »

Multumesc pentru sfat, Tomac!
Acum incep.
Pot depune declaratia si face plata inclusiv luni la ghiseu, online doar maine,nu?

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Nu. Puteți depune și în 27.

popad70

#10 Mesaj de popad70 »

Multumesc mult!

nasteaf

#11 Mesaj de nasteaf »

Eu tot nu inteleg de ce trebuie asa verificat de noi-este o munca groaznica si nejustificata-cand odata cu generarea notei de regularizare, programul Saga ar putea sa dea un mesaj de unde vine greseala.
Chiar nu se poate rezolva acest lucru????
Cred ca f.multi care lucram cu acest program ne-am lovit de aceasta problema si solutia data de verificare-de fapt singura acum- mai ales cand esti aproape de termenul de depunere a declaratiei si iti ia f.mult timp nu este buna deloc....
Nu credeti ca s-ar putea rezolva prin program????

promovest96

#12 Mesaj de promovest96 »

Si eu am cateva diferente la unele luni si caut manual diferentele si ce gasesc atasez la jurnale..da, e ceva de lucru cu ele cand sunt rulaje multe, bine ar fii daca ar scoate Saga o situatie cu diferentele gasite de ea...

popad70

#13 Mesaj de popad70 »

Ma confrunt din nou cu niste diferente intre decont si balanta.
Dupa ce am comparat fisele de la 4426 si 4427 cu jurnalele de cumparari si respectiv de vanzari am gasit uramatoarele diferente:
I-fisa 4426-jurnal de cumparari:
1- la o factura achiatata partial imi duce suma corecta in fisa iar in jc imi duce suma totala (9.35 si respectiv 33.71)
2- la o factura la care tva este nedeductibil integral si care este achitata in februarie in jc nu aparare tva-ul (asa cum este si normal) in timp ce in fisa apare si debit si pe credit si in felul acesta rulajul nu mai este acelasi cu suma din decont
-fisa 4427 -jurnal de vanzari
1-am doua facturi care ajung la 90 de zile si pe care in jurnal le aduce la exigibil, iar in fisa le pune pe debit cu minus , astfel , rulajul 4427 e diferit de suma din decont .
Va rog mult, sa-mi spuneti care ar fi cauza la pct. I1 si ce ar trebui sa fac, sa pot depune decontul astazi.
Multumesc!

tomac

#14 Mesaj de tomac »

1. Legat de 4426 - pune în jurnal numai în anumite condiții suma întreagă. Mai verificați.
2. Tot la 4426 - Înregistrarea este corectă. De ce ați face o verificare de acest fel, pe rulaje? Pierderea dreptului de deducere se reflectă prin înregistrarea sumei în creditul contului 4426 și scăderea sumei nedeductibile din rândul 27. Rezultatul este TVA dedus efectiv și se înscrie la rd.28
3. Legat de 4427 - s-a scris deja pe forum și pe blog în neștire chestia asta: de ce ați colecta la 90 de zile? Citiți OUG 111/2013.

popad70

#15 Mesaj de popad70 »

Multumesc Tomac!
Am verificat la 4426 si suma in jurnal e corecta, in fisa nu duce suma corecta (e mai mica) si sincer nu stiu ce sa mai fac?
4427-sumele exigibile la 90 zile sunt aferente facturilor din 2013, care practic au fist incasate in ianuarie ( am gresit eu exprimarea, practic e ok sa fie in jurnal deoarece au fost incasate).

Scrie răspuns