CONTABILIZARE PUNGI PLASTIC

budileanue272

CONTABILIZARE PUNGI PLASTIC

#1 Mesaj de budileanue272 »

Buna ziua ,
Firma cumpara plase si pungi plastic pentru a le vinde clientilor .Le achizitioneaza la set,fac receptia pe bucati pe magazine dar nu stiu cum sa le incadrez la marfa sau la ambalaje...si apoi cum este cu ecotaxa? Le cumpar de la o firma din Romania.
Multumesc.

tomac

Re: CONTABILIZARE PUNGI PLASTIC

#2 Mesaj de tomac »

Dacă le vinde, e clar: MARFĂ.
Nu aveți nicio treabă cu ecotaxa. Trebuie doar să afișați cuantumul acesteia la punctele de vânzare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

miread331

#3 Mesaj de miread331 »

achizitia unor caserole pt. ambalat le inregistrez in 3023?
cum le descarc?
multumesc,

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

bon consum,
valoarea la preț de înregistrare a materialelor consumabile incluse pe cheltuieli, precum și a celor constatate lipsă la inventar sau distruse (cont 602),
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

iancuc543

#5 Mesaj de iancuc543 »

Raspunsul "ecotaxa se baga in pretul de achizitie" nu cred ca este corect . . . daca introducem costul ecotaxei in pretul de achizitie, automat marim pretul de vanzare . . . care influenteaza Cifra de Afaceri / Cifra de Afaceri TVA. . . ori ecotaxa nu este o marfa . . . de aceea ea trebuie evidentiata separat atat in contabilitate cat si automat pe documentele de vanzare inclusiv pe BF.
De precizat este ca in cazul sacoselor personalizate achizitia acestora se face practic fara Ecotaxa, comerciantul fiind obligat sa colecteze / raporteze si sa plateasca la AFM cuantumul acesteia pe masura consumului.

Scrie răspuns