cheltuilei dedeuctibile sau nu?
cheltuilei dedeuctibile sau nu?
La un restaurant, portiile produse si nevandute cum le scad din gestiune?
Sunt cheltuieli deductibile sau nu?
Multumesc!
Sunt cheltuieli deductibile sau nu?
Multumesc!
Re: cheltuilei dedeuctibile sau nu?
Doamne, e clar ca nu m-am trezit inca!
Scuze pentru greseli-cheltuieli deductibile am vrut sa scriu.
Scuze pentru greseli-cheltuieli deductibile am vrut sa scriu.
- balteanuc692
Daca societatea este pe impozit pe profit, cheltuielile nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal. Daca este micro, nu conteaza.
De scazut din gestiune... depinde de metoda de contabilizare folosita. Le vindeti ca marfuri... ca produse finite...
De scazut din gestiune... depinde de metoda de contabilizare folosita. Le vindeti ca marfuri... ca produse finite...
Daca este micro, poate sa-l intereseze ca si cheltuiala, deoarece reduce profitul.
Multumesc mult, Balazse!
As vrea sa va mai intreb ceva:angajatii restaurantului primesc mancare;reprezinta avantaj in natura si trebuie impozitat si se platesc si contributii.
-Calculul mancarii primite de acestia il fac la cost sau la pret de vanzare (adica pentru o cioba costul e 5 lei iar pretul de vanzare 7 lei)
-in avantajul in natura intra inclusiv tva-ul (adica deduc tva la intrare si apoi colectez cu autofactura)?
E corect?
Multumesc!
-Calculul mancarii primite de acestia il fac la cost sau la pret de vanzare (adica pentru o cioba costul e 5 lei iar pretul de vanzare 7 lei)
-in avantajul in natura intra inclusiv tva-ul (adica deduc tva la intrare si apoi colectez cu autofactura)?
E corect?
Multumesc!
Cati angajati mananca acolo de vreti sa declarati acele consumuri (simpla curiozitate)?
12 angajati, deocamdata.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cum ma sfatuiti sa procedez?
cheltuieli protocol..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Multumesc!