SAGA calculează doar ceea ce alege utilizatorul să calculeze. Fiind multe situații contribuțiile ce se calculează sau nu sunt configurabile. Dacă știți că în codul fiscal spune că nu se calculează CCI, de ce nu ați bifat opțiunea de a nu se calcula?troeg scrie:daca anaf nu calculeaza cci la cenzori ,de ce in saga se calculeaz?
cum este corect?
codul fiscal spyune ca nu se calculeaza , dar cum fac sa nu mai calculeze saga aceste contributii?
atentionare 112
Re: atentionare 112
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua am urmatoare eroare la d112 , va rog sa ma ajuti sa corectez eroarea, multumesc anticipat 
ANGAJATOR:
ASIGURATI:
ASIGURAT 46:
* EROARE - B.1. (1) - Ore lucrate efectiv in luna = 0 si Baza Contributie Individuala SOMAJ > 0 (S38)!
* ATENTIE - B.2.5. Venit realizat in conditii normale este >0 iar B.2.2. Zile lucrate in conditii normale este =0 (V69)!
* EROARE - D (2): Certificatul de concediu medical eliberat pentru incapacitate temporara de munca (ITM) de catre medicul de familie nu poate depasi 10 zile calendaristice!
Completari: in aprilie 2014 are toata luna boala, am dat prime de pasti.

ANGAJATOR:
ASIGURATI:
ASIGURAT 46:
* EROARE - B.1. (1) - Ore lucrate efectiv in luna = 0 si Baza Contributie Individuala SOMAJ > 0 (S38)!
* ATENTIE - B.2.5. Venit realizat in conditii normale este >0 iar B.2.2. Zile lucrate in conditii normale este =0 (V69)!
* EROARE - D (2): Certificatul de concediu medical eliberat pentru incapacitate temporara de munca (ITM) de catre medicul de familie nu poate depasi 10 zile calendaristice!
Completari: in aprilie 2014 are toata luna boala, am dat prime de pasti.
De aici provine eroarea. Un salariat cu timp lucrat zero nu are cum să aibă venituri impozabile și supuse contribuției pentru șomaj.
Legat de concediu: e o problemă cu acesta - fie nu ați completat corect datele lui, fie medicul care l-a eliberat nu a respectat normele MS legate de modul de acordare și/sau completare a acestuia.
Legat de concediu: e o problemă cu acesta - fie nu ați completat corect datele lui, fie medicul care l-a eliberat nu a respectat normele MS legate de modul de acordare și/sau completare a acestuia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc ptr. raspuns si totusi cum rezolv cu eroarea cu somajul , ii pun o zi lucrata?.....
-
Buna seara. Tot n-am rezolvat am mai ramas cu eroarea asta si nu reusesc s-o dreg am incercat toate variantele....astept ajutorrrrr.....
ANGAJATOR:
ASIGURATI:
ASIGURAT 46:

ANGAJATOR:
ASIGURATI:
ASIGURAT 46:
toate variantele nu le-ati inceccat.. (si nici nu ati citit ce v-a dat balasze) acolo scrie ce sa faceti.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Pentru AdrigelA77
Mai citeste o data mesajul de avertizare de la validare, acolo iti scrie "verficiati fisierul atasat pentru avertizari. Exista atentionari, dar XML-ul poate fi generat.".
Deci este doar o atentionare si nu o eroare, adica un lucru care de obicei nu se intampla teoretic, dar este posibil sa se intample practic, ca urmare poti depune declaratia linistit/a.
Mai citeste o data mesajul de avertizare de la validare, acolo iti scrie "verficiati fisierul atasat pentru avertizari. Exista atentionari, dar XML-ul poate fi generat.".
Deci este doar o atentionare si nu o eroare, adica un lucru care de obicei nu se intampla teoretic, dar este posibil sa se intample practic, ca urmare poti depune declaratia linistit/a.