Va rog sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea urmatoarei probleme:
-La o functie de baza cu 2 ore, la calculul impozitului, deducerea de baza se ia 250 sau proportional cu norma?
-Am un angajat cu salariu minim, a lucrat o zi in luna aprilie ( asa s-a facut angajararea) iau in calcul deducerea de baza de 250 lei?
In ambele situatii nu e impozit de plata.
Multumesc mult!
deducere functie de baza
Re: deducere functie de baza
Deducerea nu are nimic de-a face cu norma de muncă. Deducerea se acordă acolo unde salariatul își alege funcția de bază. Dacă o persoană are un contract de muncă pe perioadă nedeterminată pentru cu 1 oră pe lună și unul cu 8 ore pe zi la o altă firmă, dar alege ca funcția de bază să fie, fiscal, acolo unde are contractul cu timp parțial de 1 oră pe lună, acolo va primi deducerea, iar pentru celălalt contract nu va avea deducere de bază.
Niciodată deducerile personale nu s-au acordat proporțional cu norma de muncă.
Și încă ceva:
Dacă o persoană a lucrat la o firmă cel puțin o zi dintr-o lună și acolo i s-a acordat deducerea personală și în cursul lunii încetează contractul de muncă la acea firmă și se angajează la alta, la cea de-a doua, în luna respectivă, nu va primi deducerea personală.
Niciodată deducerile personale nu s-au acordat proporțional cu norma de muncă.
Și încă ceva:
Dacă o persoană a lucrat la o firmă cel puțin o zi dintr-o lună și acolo i s-a acordat deducerea personală și în cursul lunii încetează contractul de muncă la acea firmă și se angajează la alta, la cea de-a doua, în luna respectivă, nu va primi deducerea personală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: deducere functie de baza
Multumesc mult, TomaC!