deductibilitate cursuri scoala de soferi

gruinl

deductibilitate cursuri scoala de soferi

#1 Mesaj de gruinl »

Buna ziua,
Un angajat trebuie sa faca scoala de soferi pentru a obtine permisul categ. C (pentru interesul firmei) iar administratorul doreste ca firma sa-i plateasca cheltuielile aferente si totodata doreste sa ii conditioneze angajatului ca, timp de 5 ani, sa nu plece de la firma. Cum se procedeaza in acest caz:
1. Ii dau banii si trec pe statul de plata la alte venituri pentru a i se impozita sau sa aduca factura pe firma?
2. Cheltuielile cu analizele medicale aferente se pot deconta si sunt deductibile?
3. Ce fel de contract trebuie sa intocmesc (sau act aditional la CIM) cu angajatul astfel incat acesta, in cazul in care pleaca de la firma, sa restituie contravaloarea acestor cheltuieli firmei?
Multumesc

paturcai

Re: deductibilitate cursuri scoala de soferi

#2 Mesaj de paturcai »

Daca este in interesul firmei, atunci firma va primi de la Socala de Soferi o factura cu un contract.
Inregistrarea facturii va fi facuta in contul 614 = 401
Se va face act aditional la contractul individual de munca in care se specifica perioada cat angajatul nu poate demisiona (in cazul expus 5 ani, cum spuneti). Adica el mort-copt sta la firma 5 ani. I-a pus Dumnezeu mana in cap. Sa ai siguranta propriului loc de munca 5 ani. Mama, mama.
Cum facem calculul? Factura fara TVA o impartim la numarul de luni care sunt in 5 ani (60 probabil). Daca pleaca mai devreme se stie cat s-a platit pentru el, se scad lunile cat a muncit si lunile pana la implinirea celor 60 de luni le va suporta din salariu.
:)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Sincer nu stiu cat de legal se va putea retine acele sume. :(

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

pai firma poate sa il dea in judecata pt recuperarea contravalorii cursului si a actului aditional semnat de buna voie.
si aici nu ma refer ca sa-l plateasca doar partial ci integral daca nu respecta contractul de 5 ani semnat cu firma. E dreptul firmei sa isi recupereze dauna in caz de incalcare a intelegerii din partea angajatului.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

costanc757

#5 Mesaj de costanc757 »

Sustin parerea lui herganiec...situatiile de acest gen sunt des intalnite in strainatate, o companie iti ofera sansa sa faci o facultate, te sustine financiar cei patru-sase ani, in contract se specifica clar ca esti obligat ca timp de un anumit numar de ani sa fii angajatul lor in caz contrar , esti obligat sa le restitui toti banii plus alte taxe.
Nu stiu daca acum mai este de actualitate, dar stiam ca cei de la RATB practica acest sistem.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

nu doar RARB si alte firme fac asa si li s-a dat dreptate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

gruinl

#7 Mesaj de gruinl »

In cazul acesta, actul aditional se transmite pe revisal?
Multumesc

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

nu, nici nu ai cum. il tineti doar la dosarul de personal.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Actul aditional nu modifica nici un punct care apare in ReviSal (cel putin nu cred), ca urmare nu se transmite, la o adica nu modifici nici o rubrica.

gruinl

#10 Mesaj de gruinl »

Multumesc

gruinl

#11 Mesaj de gruinl »

Buna ziua, revin asupra problemei:
1. Are cineva un model de act aditional pentru formare profesionala?
2. Pontez angajatul normal, pt ca stiu ca trebuie sa-i fie platite toate drepturile salariale?

antonencoa

#12 Mesaj de antonencoa »

analizele - fisa auto in nce cont le inregistrez tot in 614?

Scrie răspuns