somatie

samoilac

somatie

#1 Mesaj de samoilac »

buna seara,

va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea pb.

am primit somatie de plata de la anaf.

am verificat fisa platitorului am mers sa primesc lamuriri de la dna care se ocupa de soc.si m au trimis la executare silita.mi-a spus ca tb.sa platesc in alt cont.
:roll:
ex.natura oblig.de plata - contributia de asig.soc..datorata de angajator ...... suma 383
ce cont tb.sa scriu pe op

multumesc

balazse

Re: somatie

#2 Mesaj de balazse »

Pai cere o fisa pe platitor sa vezi ce contributie nu a fost platita, precum verifica daca nu cumva ai platit vreo suma in alt cont decat trebuia, si in caz afirmativ depui o cerere de compensare.
Daca este vorba de contributia la asigurari sociale datorate de angajator atunci trebuie sa platesti in contul bugetului asiguraririlor sociale si fondurilor speciale.

samoilac

#3 Mesaj de samoilac »

am verificat fisa platitorului dar sumele din somatie corespuund sumelor din coloana accesorii,dobanda si penalitati.
aceste sume au fost constituite deoarece nu au fost platite la timp contributiile.domnul de la executare silita mi-a spus ca tb.sa platesc in alt cont nu cel de bass.altfel sumele vor fi directionate in acel cont si voi ramane cu sumele din somatie neachitate.

multumesc

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Daca ar fi vorba de penalizari la TVA atunci ar trebui intr-un cont nou, altfel nu (ii drept ca n-am avut de lucru cu asa ceva de o vreme).
Totusi daca ai intrebat pe acel domn de ce nu ai cerut si contul? Sau cel putin pe somatie nu apare contul?

samoilac

#5 Mesaj de samoilac »

nu apare nici un cont pe somatie

nu este vb. de tva.sunt contributii neachitate in termen.am intrebat si mi-a spus sa ma uit pe site-ul anaf.....
am listat conturile iban si caut pentru fiecare contributie din somatie contul unde urmeaza sa fac plata.

ferenta

#6 Mesaj de ferenta »

Dacă dobânzile şi penalităţile sunt aferente sumelor datorate la bugetul de stat, atunci le virezi în contul unic la BS, iar dacă sunt aferente sumelor datorate la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, atunci în contul unic aferente acestora, cu excepţia TVA.Şi-apoi ei să le stingă cum vor, că oricum tot aşa fac. :P
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

stefi

#7 Mesaj de stefi »

Buna ziua!
Azi am primit de la ANAF somatie de plata cu titlu executoriu ca in termen de max.15zile sa se achite datoriile restante (tva restant de pe luna mai in valoare de 7500lei). Stiind ca la luna iunie vom avea de recuperat am lasat intentionat neplatit tva, pt. ca pe decontul de pe iunie sa se micsoreze aceasta suma. Zilele acestea voi depune D300 schimbandu-se astfel considerabil suma datorata. Intrebarea mea este: pot depune D300 si apoi achita diferenta? Cum primesc atat de repede somatie pt. o datorie "veche" de 12zile? Este posibil?
Multumesc anticipat pt. ajutor!

Scrie răspuns