cont in trezorie la intrepr.individuale
cont in trezorie la intrepr.individuale
pana acum cateva zile primeam bani de la bugetari in cont trezorerie.am fost chemata si mi s-a spus ca nu mai pot primi bani decat in cont bancar.nu ar fi o problema decat daca nu toti bugetarii pot plati la banca.cum pot afla daca am fost blocat (de partid) pentru ca am vanzari mari la pret mic(asa am crezut ca se face comertul)
Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
De cine ai fost chemat? Si pe ce s-a bazat atunci cand a zis ca nu poti incasa bani la trezorerie?
Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
Doamna! Cea care se ocupa de manevrarea banilor din conturile bugetarilor si care noua ne este arondata ca un fel de indrumator fiscal(functionar la FINANTE) . a spus ca de luna aceasta Intreprinderile Individuale nu mai au dreptul sa mai foloseasca trezoreria pentru incasari;nu mai am voie sa detin depozit de bani . Precizez ca lunar imi transferam banii la o banca particulara . Am vrut sa cer o intrevedere cu mai marele doamnei ,dar nu a fost de gasit. Am cautat pe net o precizare dar nu am gasit nimic 2014. As vrea sa stiu daca este rautate sau adevar
Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
cereti in scris precizarea respectiva. Altfel nu va faceti probleme.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
Nu este nevoie să ceară nimic în scris. Din 2004 un PFA sau II sau AF sau liber-profesionist nu a mai putut avea deschis cont în trezorerie.
Dacă a avut înseamnă că a fost deschis eronat. Nu e nici o chestie de partid, cum vă place să credeți. E o chestiune reglementată din 2003.
E vorba de art.6 din OUG 146/2002 și de normele de aplicare a acesteia aprobate prin ordinul 1235/2003.
Iată ce spune legea:
OUG 146/2002
Dacă a avut înseamnă că a fost deschis eronat. Nu e nici o chestie de partid, cum vă place să credeți. E o chestiune reglementată din 2003.
E vorba de art.6 din OUG 146/2002 și de normele de aplicare a acesteia aprobate prin ordinul 1235/2003.
Iată ce spune legea:
OUG 146/2002
și normeleArt. 6.
(1) 1 Instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare, au obligația să vireze sumele reprezentând contravaloarea bunurilor achiziționate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate în conturile operatorilor economici beneficiari, deschise la unitățile trezoreriei statului în a căror rază aceștia sunt înregistrați fiscal.
Norme metodologice:
6.1.1. 1 Prin operator economic, în înţelesul art. 6 din ordonanţa de urgenţă, se înţelege: regii autonome, societăţi sau companii naţionale şi societăţi comerciale persoane juridice înregistrate fiscal în România, inclusiv filiale, sucursale sau celelalte sedii secundare ale acestora.
6.1.2. În scopul încasării contravalorii bunurilor livrate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate pentru instituţii publice, pe seama agenţilor economici prevăzuţi la pct. 6.1.1, se deschide la unităţile trezoreriei statului în a căror rază sunt înregistraţi fiscal contul 50.69 "Disponibil al agenţilor economici".
6.1.3. Începând cu data de 1 ianuarie 2004, în conturile de disponibilităţi deschise la unităţile trezoreriei statului pe numele altor titulari decât cei prevăzuţi la pct. 6.1.1 nu mai pot fi încasate sume.
După această dată, din conturile respective titularii conturilor pot efectua plăţi numai pentru transferarea disponibilităţilor în conturile proprii deschise la bănci.
6.1.4. Până la data de 1 ianuarie 2004, societăţile civile, fundaţiile, medicii de familie, organizaţiile neguvernamentale şi alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 şi ale căror conturi de disponibilităţi se închid conform prevederilor pct. 6.1.3 au obligaţia de a comunica instituţiilor publice de la care au de încasat sume reprezentând contravaloarea bunurilor livrate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate simbolul contului deschis la bancă.
6.1.5. Începând cu data de 1 ianuarie 2004, instituţiile publice vor achita contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate în conturi de disponibilităţi deschise la unităţile trezoreriei statului numai pe numele agenţilor economici prevăzuţi la pct. 6.1.1.
6.1.6. 1 În scopul respectării principiilor nediscriminării şi tratamentului egal, prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări prin Legea nr. 337/2006, instituţiile publice nu pot impune condiţia de a avea conturi deschise la Trezoreria Statului operatorilor economici interesaţi să participe la procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.
Contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate instituţiilor publice de către operatorii economici organizaţi ca societăţi civile, fundaţii, organizaţii neguvernamentale, societăţi cooperative sau alte forme de asociere ale acestora, alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 se achită în conturi de disponibilităţi ale acestora, deschise la instituţii de credit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
Multumim pentru informatii. 

Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
cine citeste stie.cine stie cunoaste.multumesc.
-
- Mesaje: 1005
- Membru din: Mar Apr 19, 2011 12:00 am
Re: cont in trezorie la intrepr.individuale
E asa cum spune Tomac... 

Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...