leasing
leasing
O soc. comerciala cu doi asociati , care au doua autoturisme in leasing la care deduc 50% tva, mai achizitioneaza un autoturism in leasing.Tot ce tine de leasing este total nedeductibil(tva+ chelt.) sau doar 50%?La primele doua masini si chelt. sunt nedeductibile 50%? Multumesc.
Re: leasing
De ce ați postat la salarii chestia asta e o enigmă pentru mine. Vă rog să acordați puțină atenție modului de postare.
Dacă mașina este folosită pentru firmă (chiar dacă nu exclusiv pentru firmă) tot ce ține de ea poate fi deductibil în limita a 50%.
Dacă mașina este folosită pentru firmă (chiar dacă nu exclusiv pentru firmă) tot ce ține de ea poate fi deductibil în limita a 50%.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Scuze ca am postat gresit intrebarea, revin cu problema mea , masina e folosita strict in scop personal, deci deduc la chelt. si TVA 50 %? Sau integral sunt nedeductibile( si atunci la ce se mai incurca?).
Orice bun folosit în scop personal atrage după sine nu doar pierderea integrală a dreptului de deducere a TVA și cheltuielilor aferente, dar și tratarea oricăror sume achitate pentru aceste foloase personale ca fiind dividende și impozitarea ca atare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.