Declaratii Anaf

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
arzoiuc

Declaratii Anaf

#1 Mesaj de arzoiuc »

Stie cineva ce se intampla cand vreau sa depun declaratii online pe Anaf si imi apare casuta cu "Prezentare certificat"? Eu nu pot sa incarc certificatul de semnatura digitala.Ati mai patit asa ceva?
Cum se poate rezolva ca sa pot depune declaratii?

avramg

Re: Declaratii Anaf

#2 Mesaj de avramg »

si eu am patit la fel, dar dai pe sageata de sus inapoi si apoi te lasa sa introduci parola si intri direct in transmitere declaratii

arzoiuc

#3 Mesaj de arzoiuc »

La mine nu merge nici cu sageata inapoi. Chiar nu stiu cum trevbuie procedat.Parca l-au complicat mai rau

petriself

#4 Mesaj de petriself »

Intra pe Google -> e-guvernare ->E-guvernare WAP -> Depunere declaratii -> Prezentare certificat (2 clik) -> OK -> PIN -> .....si completazi mai departe ca si inainte. Sper sa te descurci.
Succes!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Dacă folosiți Windows XP sau aveți probleme cu accesarea folosind IE a portalului ANAF, vă dau eu un sfat:
Intrați în IE la Internet Options (Opțiuni Internet).
Selectați pagina "Complex".
Apăsați butonul "Restaurare setări complexe" / "Restore advanced settings" și dați "Aplică"/"Apply"
Selectați pagina "Securitate"/"Security" și apăsați butonul "Reinițializare la nivelul implicit pentru toate zonele"/"Restore all zones to defaul level" și apoi "Aplică"/"Apply"
Apăsați Ok.

sau

Instalați Google Chrome și folosiți-l pentru accesarea portalului ANAF.
Atenție la Firefox, pentru că din acesta, în anumite circumstanțe, puteți șterge efectiv de pe token certificatul digital ceea ce va duce la re-emiterea lui.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tifreac

#6 Mesaj de tifreac »

arzoiuc scrie:Stie cineva ce se intampla cand vreau sa depun declaratii online pe Anaf si imi apare casuta cu "Prezentare certificat"? Eu nu pot sa incarc certificatul de semnatura digitala.Ati mai patit asa ceva?
Cum se poate rezolva ca sa pot depune declaratii?

Buna...ai reusit sa trimiti vreo declaratie? Si mie mi se intampla la fel..Dau click pe prezentare certificat, imi apare certificatul dau ok,introduc pin-ul si apoi imi scrie utilizator neautorizat si habar n-am de ce.. Ce nu am facut bine? NU INTELEG

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

utilizator neautorizat
e de la certificat, nu esti inregistrat la anaf cu acest certificat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

aurel211252

#8 Mesaj de aurel211252 »

Salut.Si eu am o problema.S-a preluat conta la o firma(a avut semnatura digitala tot de la Trans Speed,insa nu stiu din ce motive nu merge, contabila respectiva mi-a spus,motiv pt.care a depus la ghiseu).Am facut D 112 si am semnat cu Token-ul meu si imi da eroare...http://i.imgur.com/OkfJRMt.png. Ce a-si putea face...Am incercat si la ANAF cu D 150 si tot nu e bine, e de facut cumva D 151... :oops:
Ultima oară modificat Mar Iul 08, 2014 9:17 pm de către aurel211252, modificat 1 dată în total.
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

pai problema este chiar in eroare. in primul mesaj. de semnat poti semna d112 e ok, dar nu o recunosc cei de la Anaf pt ca nu ai depus 150 pt firma aceasta.
Fa 150 semneaza transmite la anaf apoi dupa 3 zile transmiti din noi acelasi D112 so o sa il primeasca.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

aurel211252

#10 Mesaj de aurel211252 »

Multumesc herganiec.Am tot incercat sa fac D 150 si nu am putut.Am reusit abia acum,21.30, pe un alt PC...Voi cere Admin.sa faca la notar o imputernicire... :D
Ultima oară modificat Mie Iul 09, 2014 2:32 pm de către aurel211252, modificat 1 dată în total.

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

cu pla.. :wink:

apetrem

#12 Mesaj de apetrem »

Nu cred ca va fi acceptat 150 pentru noul certificat,
inainte de a fi revocat vechiul certificat prin formularul 151.
Marian Apetre

balazse

#13 Mesaj de balazse »

De ce nu? Nici unde nu este mentionat ca doar un singur certificat se poate utiliza la o unitate.
Important este sa nu aiba aceasi adresa de e-mail.
Dacă o firmă (de ex. de contabilitate) care ţine evidenţele fiscale ale unor clienţi, doreşte să folosească mai mulţi angajaţi pentru semnarea electronică a declaraţiilor fiscale, atunci fiecare angajat va avea un certificat digital pe o adresă proprie de e-mail (nu adresa unică a firmei).
Sursa:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/De ... uni2.6.htm

apetrem

#14 Mesaj de apetrem »

Ipoteza e pur teoretica.
Este putin probabil ca noua persoana sa fi solocitat in certificatul digital aceiasi adresa de email cu cea precedenta.
Marian Apetre

aurel211252

#15 Mesaj de aurel211252 »

Pai nu e aceeasi adresa de email...Balazse sper sa fie ok... :D

Scrie răspuns