descarcare gestiune pret achizitie
descarcare gestiune pret achizitie
Bună ziua,
Vă rog ajutati-ma cu nelămurirea legata de descărcare gestiune pt un depozit care tine evidenta la pret de achizitie; am în 371 suma de 741210 și în 707 suma de 913294, ce suma trec în 607? Marfa nu se vinde în totalitate.
Multumesc
Vă rog ajutati-ma cu nelămurirea legata de descărcare gestiune pt un depozit care tine evidenta la pret de achizitie; am în 371 suma de 741210 și în 707 suma de 913294, ce suma trec în 607? Marfa nu se vinde în totalitate.
Multumesc
Re: descarcare gestiune pret achizitie
hmmm...ne cam lovim de problema adaosului comercial .Mai mult ca sigur ca difera de la articol la articol.Deci matematic.... e cam dificil.Ramane doar calea inventarului.
nu este nici o metoda de a prelua acea suma din raportul de gestiune sau de a-l aproxima cumva?
Pai...ori e depozit (cu ridicata) ori e punct de vanzare catre populatie (vanzare cu amanuntul) ?
(asta referitor la Raportul de gestiune).
Oricum, indiferent de evidenta (cantitativ valoric / global valoric) numai pe baza cifrei vanzarilor nu se poate indica o valoare cat de cat exacta a costului marfurilor vandute.
Formula matematica generala este :Vanzari = Cost + Marja (in cazul vanzarii cu amanuntul se mai adauga si TVA).
Se mai intampla in practica vanzarii cu amanuntul , sa se faca modificari ale pretului de vanzare, fara a se evidentia modificarea respectiva, dar de bine de rau se pot regla prin NC %378/4428 = 371 (dupa caz), costul/achizitia fiind "batuta" in cuie de factura de la furnizor.
In fine...tot inventarul e baza.
LE:
Ce reprezinta suma din raportul de gestiune mentionat de dvs ?
(asta referitor la Raportul de gestiune).
Oricum, indiferent de evidenta (cantitativ valoric / global valoric) numai pe baza cifrei vanzarilor nu se poate indica o valoare cat de cat exacta a costului marfurilor vandute.
Formula matematica generala este :Vanzari = Cost + Marja (in cazul vanzarii cu amanuntul se mai adauga si TVA).
Se mai intampla in practica vanzarii cu amanuntul , sa se faca modificari ale pretului de vanzare, fara a se evidentia modificarea respectiva, dar de bine de rau se pot regla prin NC %378/4428 = 371 (dupa caz), costul/achizitia fiind "batuta" in cuie de factura de la furnizor.
In fine...tot inventarul e baza.
LE:
Ce reprezinta suma din raportul de gestiune mentionat de dvs ?
Pentru MuscaluD
La unitatea in cauza nu exista o evidenta cantitativ-valorica, asta daca se lucreaza la pret de achizitie?
La unitatea in cauza nu exista o evidenta cantitativ-valorica, asta daca se lucreaza la pret de achizitie?
este depozit si societatea are si o evidenta cantitativ valorica, in contabilitate introducem valorile globale si acum ma chinuiesc cu descarcarea de gestiune. Ar fi destul de greu sa se faca inventarul lunar pt descarcarea gestiunii.
Va rog ajutati-ma cu o solutie.
Va rog ajutati-ma cu o solutie.
Daca ai o evidenta cantitativ-valorica la pret de achizitie, atunci ai o situatia a stocului la pret de achizitie, nu?
In caz afirmativ trebuie sa te descarci pana la valoarea din situatia stocului.
In caz afirmativ trebuie sa te descarci pana la valoarea din situatia stocului.
Marfa nu se vinde în totalitate, din cauza asta nu știu ce valoare sa scad.
De acord cu Balazse. Daca are, inseamna ca are fise de magazie.Daca are fise de magazie, a consemnat intrarile si iesirile (la pret de achizitie).este depozit si societatea are si o evidenta cantitativ valorica
(omfp 3512 mai pe la art.31 si art.33)
Pai pana acum...cum ati facut ?(sau cum s-a facut/tinut evidenta contabila)
am preluat de curand contabilitatea pt acest depozit, si nu inteleg cum s-a facut descarcarea din gestiune pana acum. nu regasesc sumele din descarcare pe nicaieri. Eu vroiam o solutie corecta pt a descarca gestiunea
faceti inventar si reglati dupa aceea valoarea in contabilitate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
trebuie sa fac descarcare din gestiune ca sa pot sa depun declaratia 100; si apoi descarcarea trebuie sa o fac lunar
va rog daca puteti sa ma ajutati cu o idee; cum pot sa aproximez macar valoarea pe care sa o trec in 607.
va rog daca puteti sa ma ajutati cu o idee; cum pot sa aproximez macar valoarea pe care sa o trec in 607.
Daca ai o evidenta cantitativ-valorica atunci inseamna ca ai o situatie stocuri la pret de achizitie, nu?
Ce treaba are ca nu vinde tot stocul?
Ar fi bine sa raspunzi la intrebari altfel nu te putem ajuta.
Ce treaba are ca nu vinde tot stocul?
Ar fi bine sa raspunzi la intrebari altfel nu te putem ajuta.

evidenta e cantitativ valorica, am gasit acum situatia stocurilor care e la pret de achizitie (asta daca nu pun bifa "la pret de vanzare" atunci cand configurez gestiunea).
Acolo imi arata intrarile si iesirile pe fiecare produs la pret de achizitie. In raportul de gestiune la fel (am verificat datele cu situatia stocurilor ) apar intrari si iesiri la pret de achizitie. Atunci la 607 trec suma de la coloana valori iesire.
Am spus corect?
Acolo imi arata intrarile si iesirile pe fiecare produs la pret de achizitie. In raportul de gestiune la fel (am verificat datele cu situatia stocurilor ) apar intrari si iesiri la pret de achizitie. Atunci la 607 trec suma de la coloana valori iesire.
Am spus corect?
Exact, iar soldul la pret de achizitie trebuie sa fie egal cu soldul contul 371 din contabilitate.
Vezi ca reusesti daca ne dai detalii.
Vezi ca reusesti daca ne dai detalii.