Buna ziua!
Am, la 31.06.2014, cheltuieli nedeductibile inregistrate in 6581 analitic nedeductibil. La calculul imp. pe profit, le-am trecut manual pe nedeductibil. Cu toate acestea SAGA nu le ia in calcul la stabilirea imp pe profit.
La inregistrare am folosit ecranul de "Articole contabile", nu am gasit nicaieri o specificatie ca as putea sa le trec ca nedeductibile.
Pot sa calculez manual impozitul, nu-i problema, ma gandesc daca nu afecteaza, in timp, calculul impozitului pe profit de la sfarsitul anului. As prefera sa fie trecute de la inceput pe nedeductibil.
E o instiintare de accesorii de la Fisc, as putea sa o operez prin Intrari, ca sa selectez acolo nedeductibil?
Cheltuieli nedeductibile la calcul impozit profit in SAGA
Re: Cheltuieli nedeductibile la calcul impozit profit in SAG
Daca ai trecut suma la nedeductibil atunci ia in calcul la impozit pe profit.
Eu zic sa mai verifici o data.
Eu zic sa mai verifici o data.
Da, aveti dreptate, inca nu sunt obisnuita foarte bine cu SAGA.
Nota de la impozitul pe profit se face manual in SAGA?
Am urmat pasii:
1. Incgidere luna - validare incepand de sus.
2. La validare V+Ch am validat cu "Yes" la continuare, fara inregistrarea impozitului.
3. Din tab-ul "Impozit pe profit" am verificat calculele, am validat si tot nu-mi apare nota contabila 691=4411. Ecranul de la NC este gol. Si nici in balanta nu imi arata inregistrarea facuta.
4. Daca o fac manual totul este in regula.
Totusi, m-am uitat pe net pe subiecte mai vechi si am observat ca programul face automat nota la profit, deci ceva nu fac eu bine.
Nota de la impozitul pe profit se face manual in SAGA?
Am urmat pasii:
1. Incgidere luna - validare incepand de sus.
2. La validare V+Ch am validat cu "Yes" la continuare, fara inregistrarea impozitului.
3. Din tab-ul "Impozit pe profit" am verificat calculele, am validat si tot nu-mi apare nota contabila 691=4411. Ecranul de la NC este gol. Si nici in balanta nu imi arata inregistrarea facuta.
4. Daca o fac manual totul este in regula.
Totusi, m-am uitat pe net pe subiecte mai vechi si am observat ca programul face automat nota la profit, deci ceva nu fac eu bine.
Asta inseamna ca nu exista impozit de inregistrat,
sau ca impozitul inregistrat este mai mare decat cel datorat.
sau ca impozitul inregistrat este mai mare decat cel datorat.
Ultima oară modificat Mar Iul 22, 2014 12:24 pm de către apetrem, modificat 1 dată în total.
Marian Apetre
Am inteles, multumesc pentru raspuns.
Pentru IgnatC189
Ai incurcat ordinea. Daca luam ordinea pe care l-ai postat atunci ordinea corecta ar fi 1-3-2.
Ai incurcat ordinea. Daca luam ordinea pe care l-ai postat atunci ordinea corecta ar fi 1-3-2.