Achizitie intracomunitara articole protocol
Achizitie intracomunitara articole protocol
Buna ziua,
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat legat de :
am o factura de achizitie intracomunitara pe care pe langa articolele de marfa, am si niste articole care ar trebui sa le inregistrez ca si protocol(capsule de cafea si ceai pt servirea diversilor invitati care vin in vizita la birouri). Daca le pun pe nedefinit cu 623 automat le duce pe servicii; ca sa mi le duca pe achizitii de bunuri, sa creez articol pe consumabile altele si fac receptia pe 3028, ulterior 623=3028 ?
Se respecta deductibilitate limitată de 2% la cheltuielile de protocol; dar nu stiu exat cum sa fac cu TVA-ul, si anume se face taxarea inversa de la intracomunitara si ar trebui cumva sa fac manual 6588=4426 si regularizare la randul 6 din 300 ?
Va multumesc frumos !
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat legat de :
am o factura de achizitie intracomunitara pe care pe langa articolele de marfa, am si niste articole care ar trebui sa le inregistrez ca si protocol(capsule de cafea si ceai pt servirea diversilor invitati care vin in vizita la birouri). Daca le pun pe nedefinit cu 623 automat le duce pe servicii; ca sa mi le duca pe achizitii de bunuri, sa creez articol pe consumabile altele si fac receptia pe 3028, ulterior 623=3028 ?
Se respecta deductibilitate limitată de 2% la cheltuielile de protocol; dar nu stiu exat cum sa fac cu TVA-ul, si anume se face taxarea inversa de la intracomunitara si ar trebui cumva sa fac manual 6588=4426 si regularizare la randul 6 din 300 ?
Va multumesc frumos !
Re: Achizitie intracomunitara articole protocol
1. E firesc ce face programul.Aic-urile clar se refera la bunuri si servicii.As lasa 623 din doua motive
- Nu exista corelatie intre 3028 si 6023 (omfp 3055)
- Prevalenta economicului (acelasi)
2. "6588=4426 " nope....nici vorba de asa ceva.Mai degraba 635 = 4426.
(da' mai intervine si autofactura)
- Nu exista corelatie intre 3028 si 6023 (omfp 3055)
- Prevalenta economicului (acelasi)
2. "6588=4426 " nope....nici vorba de asa ceva.Mai degraba 635 = 4426.
(da' mai intervine si autofactura)
În acest caz le puneți manual pe AIC. Direct în D390. Sau le puneți pe nedefinit și cont 3028 și le dați în consum, ulterior, dar prin 623.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
intr-adevar d-nul eugen are dreptate ca nu exista corelatie intre 3028 si 623, deci ar trebui sa le pun pe nedefinit cu 623 si sa modific manual in declaratiile 300 si 390 sa le trec de la servicii la bunuri.
am zis de contul 6588 deoarece in el pun ceea ce stiu ca este nedeductibil, fara sa mai fac analitice la 635
imi cer scuze, dar nu prea am inteles partea cu autofactura - factura de la furnizor am, articolele respective nu se acorda gratuit ca si cadou ci efectiv se consuma de catre administrator si diversi...
am zis de contul 6588 deoarece in el pun ceea ce stiu ca este nedeductibil, fara sa mai fac analitice la 635
imi cer scuze, dar nu prea am inteles partea cu autofactura - factura de la furnizor am, articolele respective nu se acorda gratuit ca si cadou ci efectiv se consuma de catre administrator si diversi...
Buna ziua!
Am o factura de la un furnizor din Bulgaria emisa in lei.Cum inregistrez factura?
Am o factura de la un furnizor din Bulgaria emisa in lei.Cum inregistrez factura?
stefanm86>
Cititi mai cu atentie recomandarile lui Tomac !
Altfel:
1. Solutiile date de Tomac au prioritate, (ca sa ma exprim asa) ..e vorba de experienta (cel putin in cazul meu).
2. Nu e nevoie sa fim prea protocolari.Simpla referire la id e ok..nu e nevoie sa mai adaugam si alte particule.
LE:
Sa aveti analitic la 623
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... i+protocol
Cititi mai cu atentie recomandarile lui Tomac !
Altfel:
1. Solutiile date de Tomac au prioritate, (ca sa ma exprim asa) ..e vorba de experienta (cel putin in cazul meu).

2. Nu e nevoie sa fim prea protocolari.Simpla referire la id e ok..nu e nevoie sa mai adaugam si alte particule.
LE:
Sa aveti analitic la 623
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... i+protocol
Va multumesc frumos pt sfaturi!
1.Nu utilizez de mult acest forum, dar pe viitor, am retinut sa tin cont cu prioritate de solutiile lui Tomac! Imi cer scuze dk am comis vreo boacana! (iar dk vorbim de experienta, eu sunt cam la inceput de drum...deci...
)
2.deja m-am conformat
am deja analitic la 623
1.Nu utilizez de mult acest forum, dar pe viitor, am retinut sa tin cont cu prioritate de solutiile lui Tomac! Imi cer scuze dk am comis vreo boacana! (iar dk vorbim de experienta, eu sunt cam la inceput de drum...deci...

2.deja m-am conformat

am deja analitic la 623
multumim domnule eugen01... 

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
stefnm86>
"am retinut sa tin cont cu prioritate de solutiile lui Tomac"
Nu e de ajuns...cel putin din doua motive:
- Va trebui sa ne sustinem pozitia fie in fata sefului (manager etc..) fie in fata Anaf (brrrr...);
- Intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, va trebui la randul nostru sa explicam fie celor de mai sus, fie colegilor mai tineri..la inceput de drum.
(bine..ar si un al treilea...eu nu am reusit sa combat solutiile date de Tomac !! )
Concluzie? orice am citi, nu strica sa aruncam un ochi in Codul Fiscal si (mai ales!) in omfp3055.
herganiec>
Alaturi de Tomac (plus inca vreo 30 de forumisti, carcotashii forumului adica )...esti pe lista mea neagra .
"am retinut sa tin cont cu prioritate de solutiile lui Tomac"
Nu e de ajuns...cel putin din doua motive:
- Va trebui sa ne sustinem pozitia fie in fata sefului (manager etc..) fie in fata Anaf (brrrr...);
- Intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, va trebui la randul nostru sa explicam fie celor de mai sus, fie colegilor mai tineri..la inceput de drum.
(bine..ar si un al treilea...eu nu am reusit sa combat solutiile date de Tomac !! )

Concluzie? orice am citi, nu strica sa aruncam un ochi in Codul Fiscal si (mai ales!) in omfp3055.
herganiec>
Alaturi de Tomac (plus inca vreo 30 de forumisti, carcotashii forumului adica )...esti pe lista mea neagra .