Inregistrare Testere - la Parfumuri si Perisabilitati

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
dinur932

Inregistrare Testere - la Parfumuri si Perisabilitati

#1 Mesaj de dinur932 »

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cu urmatoarele situatii:

1.Activitate comert si distributie Parfumuri- cate un parfum este desfacut ca si tester in recipiente mici
Fac transfer din gestiunea marfa (toate parfumurile intra initial ca marfa ) intr-o gestiune nou creeata "Testere"
Ce tip sa aleg la aceste testere ? momentan le am pe alte consumabile.
Practic ele sunt de genul -Protocol sau reclama.Cum sa fac contarea?

2. Activitate Productie paine- Perisabilitati

Painea care nu se vinde in magazin o fac retur .
Fac in intrari un Aviz cu + si -
Cu - iese marfa
Cu + intra in gestiune de perisabiliati
Pentru ca totul se face la pret de magazin, ce cont sa configurez la perisabiliatati ?
Fac analitict de marfa dupa care fac nota contabila si duc in cont 301 sau pot configura direct in aviz articolul perisabiliati 301?

Multumesc tuturor pentru ajutor!

dinur932

Re: Inregistrare Testere - la Parfumuri si Perisabilitati

#2 Mesaj de dinur932 »

Cineva? O idee ,un sfat ?

Multumesc !

pinteae

#3 Mesaj de pinteae »

1. Din moment ce sunt destinate acordarii cu titlu gratuit in cadrul unor campanii de promovare, atunci le poti prelua pe un cont de alte materiale consumabile, iar la sfarsitul campaniei le preiei pe cheltuieli de promovare (623 analitic distinct);

2. Nu cred ca procedezi corect preluand painea retrasa din magazin, pe cheltuieli cu perisabilitatile (Vezi HG 831/2004). Marfa nu s-a perimat datorita manipularii, transportului, depozitarii, ci a expirat. Marfa expirata trebuie sa o retragi de pe raft si se trateaza diferit, din punct de vedere contabil si fiscal. La retragerea din circuitul economic (prin inventar), daca se face dovada distrugerii acesteia sau valorificarii sub o alta forma (vanzare catre o ferma, ca hrana pentru animale), poti sa o consideri cheltuiala deductibila si nu ajusteazi TVA.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

la punctul 2.
painea(sau specialitati) nevanduta din diverse motive, se face retur la furnizor. (si eu am la o fabrica de paine care lucreaza asa si preia de la magazine inapoi ce nu se vinde)
corect ar fii sa stornati factura initiala de la furnizorul de paine(din intrari), modificand doar catitatile returnarte care le puneti cu minus.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

dinur932

#5 Mesaj de dinur932 »

Multumesc pentru raspunsuri.
Painea este din productie proprie - deci nu o returnez catre furnizor.

Referitor la produsele expirate - painea expirata zilnic se pune in sac,se pune eticheta produs expirat si vin diferiti clienti care iau cate un sac intr-adevar pentru animale, pasari ,dar nu sunt PFA sau persoane juridica sa pot demonstra ca au ferma.De aceea am ales sa fac o cheltuiala nedeductibila, sa colectez TVa .

Am acelasi caz la un restaurant -produsele expira - oua,carne etc. Nu le cumpara nimeni ,ci le aruncam la gunoi.Cum sa inregistrez sa fie corect?

Multumesc !

Scrie răspuns