adeverinta venit
adeverinta venit
Este corecta adeverinta de venit listata din program ptr. un salariat care beneficiaza si de bonuri de masa?Intreb acest lucru ptr. ca la venitul brut si la net aduna si val. bonurilor de masa, iar cei de la banca spun ca nu e corecta adeverinta cu val. bonurilor de masa inclusa.multumesc
- fagarasa176
Re: adeverinta venit
Este corect deoarece se impoziteaza
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Problema e ca eu ii dau adeverinta listata din program , dar cei de la banca cer raportul per salariat din Revisal si extras din Reges unde apare venitul brut fara bonuri de masa si s-a intamplat ca le-au respins actele pe motiv ca nu corespundea adeverinta de venit din program cu extrasele din Revisal.Am fost nevoita sa fac adeverinta fara val. bonurilor de masa.
Dar in cazul adeverintelor pentru persoanele cu venituri asimilate salariilor, la coloana ''Deducere'' apar totalul contributiilor individuale! Ori acesta suma nu reprezinta Deduceri!!!
Se poate corecta cumva?
Se poate corecta cumva?
Ba da, contribuţiile individuale sunt deduceri care se iau în considerare la baza de calcul a impozitului pe salarii.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Pai si in cazul adeverintelor pt salariati, de ce la coloana ''Deducere'' nu apar aceste contribuţii individuale???
Unde nu apar ?

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Ma refeream la faptul ca in acesta coloana de ''Deducere'' sume sunt interpretate diferit:
- in cazul salariatilor permanenti care de exemplu sunt fara Deducere, in aceasta coloana e bine ca este 0.
- in cazul celor persoanele cu venituri asimilate salariilor (care nu au deduceri) coloana Deducere semnifica totalul contributiilor individuale retinute pe stat.
- in cazul salariatilor permanenti care de exemplu sunt fara Deducere, in aceasta coloana e bine ca este 0.
- in cazul celor persoanele cu venituri asimilate salariilor (care nu au deduceri) coloana Deducere semnifica totalul contributiilor individuale retinute pe stat.
arata un exemplu.
Deducerea este personala pt cei cu locul de baza aci
si mai apoi au deducere suplimentara pt cei care au copii, soti, parinti in intretinere.
toare aceste deduceri de la un angajat se cumuleaza in coloana deducere pt a se vedea care e suma ramasa de impozitat.
Deducerea este personala pt cei cu locul de baza aci
si mai apoi au deducere suplimentara pt cei care au copii, soti, parinti in intretinere.
toare aceste deduceri de la un angajat se cumuleaza in coloana deducere pt a se vedea care e suma ramasa de impozitat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Da,stiu asta ca se aplica la ''Adeverinta'' pt salariatii permanenti.
Eu zic de ''Adeverinta'' in cazul celor persoanele cu venituri asimilate salariilor (de ex.membrii CA, colaboratori, etc.), unde coloana Deducere ar trebui sa se numeasca ''Contributii individuale retinute''
Eu zic de ''Adeverinta'' in cazul celor persoanele cu venituri asimilate salariilor (de ex.membrii CA, colaboratori, etc.), unde coloana Deducere ar trebui sa se numeasca ''Contributii individuale retinute''