recuperare tva autoturism din u.e.
-
recuperare tva autoturism din u.e.
Buna ziua.
Societatea srl platitoare de tva si inregistrata in roi vrea sa cumpere din germania un autoturism second .Vanzatorul din germania spune ca nu-i vinde autoturismul decat cu tva urmand ca atunci cand face dovada inmatricularii lui in romania sa poata recupera tva din germania.Este in regula si posibil acest lucru si cum?Nu am mai avut nici o speta de felul asta pana acum si nu stiu solutia .
Multumesc.
Societatea srl platitoare de tva si inregistrata in roi vrea sa cumpere din germania un autoturism second .Vanzatorul din germania spune ca nu-i vinde autoturismul decat cu tva urmand ca atunci cand face dovada inmatricularii lui in romania sa poata recupera tva din germania.Este in regula si posibil acest lucru si cum?Nu am mai avut nici o speta de felul asta pana acum si nu stiu solutia .
Multumesc.
- balteanuc692
Re: recuperare tva autoturism din u.e.
Da. Se depune declaratia 318 pentru recuperare TVA din Germania. Sau se face storno la factura initiala si se emite fara TVA, caz in care trebuie declarata in 390 cea fara TVA. In 390 se declara si prima factura cu tot cu TVa la care se aplica taxare inversa.
-
Bun.Eu primesc factura din germania cu tva pe ea.Cum o inregistrez,ca o factura normala in valuta fara taxare inversa.Nu exista cumva anumite achizitii de bunuri pt. care pot cere rambursarea tva?
Multumesc.
Multumesc.
- balteanuc692
Primiti factura cu TVA. Transformati in lei la cursul de schimb BNR din ziua facturii toata factura (inclusiv TVA german) la care calculati 24% TVA si faceti taxare inversa. O declarati in 390. Acum, daca ei va fac storno la factura asta si va emite alta factura fara TVA, faceti storno si dumneavoastra si la factura initiala si la taxare inversa si o declarati cu minus in 390 dupa care o inregistrati pe cea de-a doua factura cu taxare inversa si o declarati in 390. Daca nu va emite o factura de storno, cereti recuperare de TVA la factura initiala prin declaratia 318. Si asta e tot.
-
Atunci nu introduc factura la intrari valuta?daca ulterior cer tva ,tva-ul calculat cum ziceti dv.este de 24 fata de tva-ul care a fost platit in germania si care are o alta cota.
- balteanuc692
La intrari valuta o introduceti, bineinteles, si alegeti T-taxare inversa la toata valoarea facturii. Din Germania o sa recuperati doar taxa inscrisa pe factura, adica la alta cota. Asta daca nu va emite o factura de storno, caz in care va va returna furnizorul direct taxa inscrisa pe factura si platita de dumneavoastra.
-
Deci o inregistrez ca oricare alta factura de achizitii intracomunitara la intrari valuta cu valoarea totala inclusiv tva si o declar in 390 urmand ulterior solicitare tva din germania.
Multumesc pt.promptitudine si o zi buna in continuare.
Multumesc pt.promptitudine si o zi buna in continuare.
cred ca operatiunea nu este impozabila in Romania,fiind achizitie intracomunitara de bunuri second hand,cand bunurile sunt taxate in statul membru de unde sunt furnizate,vezi art 126,alin8,lit c
- balteanuc692
Daca furnizorul german nu a aplicat regimul special, nici clientul roman nu are dreptul.