FACTURA EXTERNA IN UE
-
FACTURA EXTERNA IN UE
Buna ziua,
Va solicit raspuns la urmatoarea problema:
avem un client in Grecia, carui trebuie sa-i facturam anumite produse : ( grisine ,covrigei) .
Dansii, participa cu aceste produse la o expozitie in ELVETIA.
Pe factura trebuie mentionat ca sunt MOSTRE - cu titlu gratuit.
Am rugamintea sa ne spuneti cum facturam in SAGA, daca se incadreaza la exceptii sau cu taxare inversa si daca se declara in decl 390?
Va multumesc si asteptam sugestii.
ioana
Va solicit raspuns la urmatoarea problema:
avem un client in Grecia, carui trebuie sa-i facturam anumite produse : ( grisine ,covrigei) .
Dansii, participa cu aceste produse la o expozitie in ELVETIA.
Pe factura trebuie mentionat ca sunt MOSTRE - cu titlu gratuit.
Am rugamintea sa ne spuneti cum facturam in SAGA, daca se incadreaza la exceptii sau cu taxare inversa si daca se declara in decl 390?
Va multumesc si asteptam sugestii.
ioana
Re: FACTURA EXTERNA IN UE
Bine ai venit pe forum!
Vrei sa faci factura cu zero (daca discutam de "titlu gratuit")?
Vrei sa faci factura cu zero (daca discutam de "titlu gratuit")?
-
Noi facem factura cu valoare la firma din Grecia si aceasta firma le foloseste ca mostre la targul de produse bio din Elvetia,
Pe factura trebuie mentionat textul" mostre gratuite ce se vor folosi pe parcursul programului de degustari desfasurat in Elvetia".
Cum intocmim factura dpv al TVA-ului in Saga si daca trebuie declarata in 390
multumesc.
ioana
Pe factura trebuie mentionat textul" mostre gratuite ce se vor folosi pe parcursul programului de degustari desfasurat in Elvetia".
Cum intocmim factura dpv al TVA-ului in Saga si daca trebuie declarata in 390
multumesc.
ioana
daca nu le plateste, nu le treceti valoare
-
Firma din Grecia ne plateste factura.
multumesc
ioana
multumesc
ioana
- fagarasa176
Va hotarati odata?
Acuma spuneti ca firma din grecia va plateste factura dar mai sus spuneti ca sunt mostre gratuite.
Care este varianta castigatoare pana la urma?
Acuma spuneti ca firma din grecia va plateste factura dar mai sus spuneti ca sunt mostre gratuite.
Care este varianta castigatoare pana la urma?

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Cu mii de scuze!
De aceea am apelat la voi ...ca nu stiu cum sa le facturez?
Deci. Firma din Grecia ne plateste factura.
Dar ei , " grecii "solicita sa mentionam pe factura ca sunt mostre , deoarece la targul respectiv produsele noastre nu se vor vinde , se dau ca mostre.
Multumesc
ioana
De aceea am apelat la voi ...ca nu stiu cum sa le facturez?
Deci. Firma din Grecia ne plateste factura.
Dar ei , " grecii "solicita sa mentionam pe factura ca sunt mostre , deoarece la targul respectiv produsele noastre nu se vor vinde , se dau ca mostre.
Multumesc
ioana
daca iti plateste factura, poti scrie pe ea si ca sunt "oolele" lu' nastase.
-
pai si fac factura cu tva 0 si declar in 390 ca livrari intracomunitare?
Poti dovedii ca marfa a fost livrat (CMR) in alt stat membru UE (in cazul tau Grecia) pentru a putea factura fara TVA?
Totusi unde se livreaza marfa si cum?
Totusi unde se livreaza marfa si cum?
-
Exista dovada transportului , marfa a fost luata de catre clientul nostru " grec " si dusa in Elvetia.
Se incadreaza la livrari intracomunitare ?si o putem incadra -scutite cu drept de deducere? conf art 143? (cu val 0 )
MULTUMESC.
IOANA
Se incadreaza la livrari intracomunitare ?si o putem incadra -scutite cu drept de deducere? conf art 143? (cu val 0 )
MULTUMESC.
IOANA
-
Exista dovada transportului , marfa a fost luata de catre clientul nostru " grec " si dusa in Elvetia.
MULTUMESC.
IOANA
MULTUMESC.
IOANA
Daca va a fi dusa in Elvetia, atunci cine face vamuirea? Sau valoare bunurilor este sub 10 eur?
Dupa parerea mea personala (este posibil sa gresesc), dar daca nu ai documentul justificativ ca se livreaza in UE (CMR) atunci nu vorbim de livrare intracomunitara, ci de export (daca se face vamuirea), iar daca nu se face vamuirea atunci facturezi cu TVA.
Dupa parerea mea personala (este posibil sa gresesc), dar daca nu ai documentul justificativ ca se livreaza in UE (CMR) atunci nu vorbim de livrare intracomunitara, ci de export (daca se face vamuirea), iar daca nu se face vamuirea atunci facturezi cu TVA.
-
Revin si concluzionam:
Am primit o comanda pentru produse alimentare de la un client din Grecia.
Clientul meu v-a pleca cu produsele mele la targuri internationale , care sunt in Germania( Hamburg si Berlin) si Elvetia.
In baza comenzii i-am facut aviz de insotire a marfii , packing list si factura ( client -grecul ) cu produsele aferente fiecarui targ in parte.
Trimiterea marfii si a documentelor catre firma din Grecia, au fost date printr-o firma specializata, de transporturi .
Firma transportatoare a emis factura catre clientul meu -grec-( asa a fost intelegerea ).
Deci exista dovada transportului pe numele clientului meu.
Clientul meu, grecu, mi-a solicitat sa trec pe factura ( in partea de jos a facturii, ca sunt mostre ce se vor folosi pe parcursul programului de degustari la targul.... ).
Eu am tratat astfel:
Ii facturez clientului -grec- fara tva conf....normelor UE . si nu ma intereseaza ce face el cu marfa...
cum fac ?
multumesc.
Am primit o comanda pentru produse alimentare de la un client din Grecia.
Clientul meu v-a pleca cu produsele mele la targuri internationale , care sunt in Germania( Hamburg si Berlin) si Elvetia.
In baza comenzii i-am facut aviz de insotire a marfii , packing list si factura ( client -grecul ) cu produsele aferente fiecarui targ in parte.
Trimiterea marfii si a documentelor catre firma din Grecia, au fost date printr-o firma specializata, de transporturi .
Firma transportatoare a emis factura catre clientul meu -grec-( asa a fost intelegerea ).
Deci exista dovada transportului pe numele clientului meu.
Clientul meu, grecu, mi-a solicitat sa trec pe factura ( in partea de jos a facturii, ca sunt mostre ce se vor folosi pe parcursul programului de degustari la targul.... ).
Eu am tratat astfel:
Ii facturez clientului -grec- fara tva conf....normelor UE . si nu ma intereseaza ce face el cu marfa...
cum fac ?
multumesc.
Se factureaza fara tva doar daca furnizorul are dovada transportului, CMR-ul, in original si clientul sa fie inregistrat in VIES.
Faptul ca CMR-ul se afla la firma din Grecia, nu ajuta la nimic.
Faptul ca CMR-ul se afla la firma din Grecia, nu ajuta la nimic.
Marian Apetre