SRL inscris in Reg. Op. Intracomunitari are numai livrari
-
SRL inscris in Reg. Op. Intracomunitari are numai livrari
Buna ziua tuturor. Am inscris un SRL in Reg. Op. Intracomunitari, am emis prima factura de livrare si am intrebat la finante in cat timp trebuie sa trec la TVA lunar. Mi-a spus o doamna ca daca am numai livrari si nici o achizitie raman la TVA trimestrial, doar ca delc. 390 trebuie sa o depun pana in 25 a lunii pentru livrarile din luna respectiva. Are cineva o situatie similara sa ma lamureasca si pe mine daca e asa? Multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Re: SRL inscris in Reg. Op. Intracomunitari are numai livrar
Asa este, ramane trimestrial cu D.390 lunar:
Codul Fiscal scrie:(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care în cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau neimpozabile în România conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor, cu excepţia situaţiei în care persoana impozabilă a efectuat în cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de bunuri.
...
(6^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)—(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:
-